POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Francuski telekomunikacijski tajkun Niel kupuje 2,5% udela u Vodafonu

Francuski milijarder, izvršni direktor telekomunikacija Xavier Niel, osnivač i većinski vlasnik Ilijade, kupio je 2,5% udela u britanskom Vodafonu putem investicionog instrumenta.

Iz investicione kompanije Atlas Investissement – kažu da je Vodafone “privlačna prilika za ulaganje, s obzirom na kvalitet portfelja imovine i čvrste osnovne trendove u globalnom sektoru telekomunikacija”.

Akcije Vodafona porasle su za 1,5% na 108 penija u ranoj trgovini.

Atlas je rekao da podržava Vodafonovu javno izrečenu nameru da nastavi sa mogućnostima konsolidacije, kao i njegove napore u razdvajanju infrastrukture.

Vodafon je u februaru odbio ponudu od 11,25 milijardi evra za svoje italijansko poslovanje od Iliad i Apak Partners, rekavši da to nije u najboljem interesu njegovih akcionara.

Italiju, koja je jedno od najkonkurentnijih tržišta u Evropi od ulaska Ilijade 2018. godine, Vodafon je identifikovao kao teritoriju koja bi imala koristi od konsolidacije.

Niel ima ulaganja u telekomunikacije u devet zemalja u Evropi sa skoro 50 miliona aktivnih pretplatnika i više od 10 milijardi evra prihoda, saopštio je Atlas.

Atlas Investissement je rekao da je nezavisan od grupe Iliad.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter