POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

FTX i Genesis se konačno dogovorili?

Berza kriptovaluta FTX i kripto zajmodavac Genesis postigli su principijelni sporazum u vezi rešenja tužbi koje je FTX podneo u svom slučaju bankrota.

Prvog jula, pravni zastupnici obe kompanije su poslali pismo sudiji, Šonu Laneu, u kojem su naveli da su se složili oko sporazuma.

Međutim, sporazum je principijelan i nije pružio detalje o rešenju.

Oba preduzeća su bankrotirala i pokušavala su da prikupe novac za poverioce pod nadzorom suda.

Sporazum bi rešio tužbe FTX-a protiv dužnika Genesis-a i obratno. Takođe bi povukao trenutne zahteve u vezi tih tužbi. Obe strane nameravaju brzo dokumentovati sporazum i tražiti njegovo odobrenje od strane suda, navodi se.

“Strane su postigle sporazum u principu, uz uslov dokumentacije, u vezi sa sporazumom koji bi rešio, između ostalog, zahteve koje su FTX dužnici izneli protiv dužnika u ovim slučajevima poglavlja 11, i zahteve koje su Genesis dužnici izneli protiv FTX u poglavlju 11.”

Kako bi obezbedili vreme za finaliziranje uslova, zatražili su od sudije da odloži predstojeće rokove za trenutne zahteve.

FTX je ranije tvrdio da Genesis, koji je u vlasništvu Digital Currency Group, duguje bankrotiranoj berzi čak 4 milijarde dolara. Međutim, prema pismu koje je ranije ovog meseca poslao sudiji Laneu, taj iznos je smanjen na 2 milijarde dolara.

Genesis je u januaru podneo zahtev za zaštitu u okviru Poglavlja 11 u Njujorku nakon kolapsa kripto hedž fonda Three Arrows Capital.

Kripto zajmodavac je najveći poverilac FTX-a i njegovih pridruženih lica, sa dugom od 226 miliona dolara, prema podnescima suda.

U junu su dužnici FTX-a prigovorili proceni Genesis-a da im pripada zahtev za ukupno nula dolara; međutim, ti zahtevi i prigovori izgledaju da su rešeni ovim najnovijim razvojem događaja.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter