Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

FTX ipak ne pregovara sa kompanijom Robinhood

Sem Bankman-Fried-ova kripto menjačnica FTX saopštila je da nije u pregovorima o kupovini Robinhood Markets Inc.

Bloomberg News je u ponedeljak izvestio da je FTX interno raspravljao o tome kako da kupi online brokersku kuću i da Robinhood nije dobio formalni pristup preuzimanju, pozivajući se na ljude bliske obema kompanijama.

Robinhud je odlučio da ne odgovori. Akcije maloprodajne trgovačke platforme pale su za 5% u trgovini nakon radnog vremena nakon što su porasle za skoro 14% kao odgovor na otkriće.

Osnivač i izvršni direktor FTX-a otkrio je ulaganje od 7,6% u Robinhood prošlog meseca, ali je insistirao da nema planova da preuzme platformu za maloprodaju.

Zbog dvoklasnih akcija Robinhooda, koje osnivačima daju kontrolu nad 64% akcija sa pravom glasa u opticaju, sticanje bez njihovog pristanka je gotovo nemoguće.

Kako se obim trgovanja usporava u odnosu na mahnit tempo iz 2021. godine, kada su ga maloprodajni investitori iskoristili da ulože novac u akcije takozvanih meme akcija kao što su GameStop i AMC Entertainment, dobro poznata platforma za trgovanje je ove godine bila pod pritiskom.

Ovo usporavanje, u kombinaciji sa padom tehnoloških firmi sa visokim rastom, dovelo je do pada cene akcija Robinhooda za skoro 50% ove godine.
Od zaključne cene u petak, korporacija je imala tržišnu vrednost od oko 7 milijardi dolara.

Američko odeljenje FTX je u maju izjavilo da će platforma za trgovanje akcijama biti aktivna do kraja leta. Prošle nedelje je kupio partnera Embedded Financial Technologies za nepoznatu sumu, proširivši svoju platformu za trgovanje akcijama sa mogućnostima čuvanja, izvršenja i kliringa.

FTX i njegov milijarder, tvorac Bankman-Fried, spasili su druge učesnike tokom najnovije krize na tržištu kriptovaluta.
Da bi pomogla kompaniji da izbegne nedostatak gotovine, obezbedila je kripto zajmodavcu BlockFi kredit od 250 miliona dolara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter