POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

FTX US pobedio na aukciji za imovinu kompanije Voyager Digital

Berza kriptovaluta FTX US obezbedila je pobedničku ponudu za imovinu kripto brokerske firme Voyager Digital, koju će odobriti Stečajni sud Sjedinjenih Država, sa ponudom procenjenom na približno 1,4 milijarde dolara, navodi Voyager.

Voyager je rekao da je ponuda sastavljena od fer tržišne vrednosti njegovih kripto imovine „na datum koji treba da se utvrdi u budućnosti“ za koji se procenjuje na oko 1,3 milijarde dolara zajedno sa 111 miliona dolara od onoga što kaže da je „inkrementalna vrednost“, ali nije naveo dalje detalje.

Dato je malo informacija o tome šta će se desiti sa korisnicima Voyagera koji još uvek čekaju na pristup svojim kripto zalihama, a Voyager je naveo da će dodatne informacije o pristupu kripto „biti podeljene čim postanu dostupne“.

Voyager je nagoveštava da će FTX US platforma „omogućiti klijentima da trguju i čuvaju kriptovalute nakon zaključenja slučajeva iz poglavlja 11 kompanije.“

Prodaja imovine trebalo bi da bude završena nakon plana iz poglavlja 11, a ugovor o kupovini imovine je podnet na odobrenje američkom stečajnom sudu za južni okrug Njujorka 19. oktobra.

Voyager je 5. jula ušao u stečaj iz poglavlja 11, koji se ponekad naziva bankrotom „reorganizacije“, što omogućava firmi da zadrži kontrolu nad svojom imovinom i nastavi sa radom dok planira da restrukturira ili proda posao.

Zahtev je bio zbog nesolventnosti u vrijednosti od preko milijardu dolara nakon što je kripto hedž fond Three Arrows Capital (3AC) propustio kredit od 650 miliona dolara od kompanije, Voyager kaže da njegova potraživanja protiv 3AC ostaju u stečajnoj masi.

Kompanija tvrdi da je njena prijava u poglavlju 11 bila „imala za cilj da vrati maksimalnu vrednost kupcima“ i da je takođe razmatrala reorganizaciju, ali je navela da je prodaja kompaniji FTX US „najbolja alternativa za zainteresovane strane Voyagera“.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter