POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Goldman Sachs prikuplja novac za kupovinu Celsius-a

Goldman Sachs pokušava da pribavi 2 milijarde dolara od investitora za kupovinu rizične imovine od kripto zajmodavca Celsiusa.

U slučaju da Celsius podnese zahtev za bankrot, predložena transakcija bi omogućila investitorima da otkupe njegovu imovinu uz moguće značajne popuste, navode izvori.

Alvarez & Marsal, savetodavnu firmu za restrukturiranje, angažovao je Celsius, navodi se u priči Wall Street Journal-a u petak popodne.

Prema osobi koja je upoznata sa ovim pitanjem, čini se da Goldman Sachs procenjuje kamate i traži zalog od Web3 kripto fondova, fondova specijalizovanih za sredstva u nevolji i konvencionalnih finansijskih institucija sa dosta gotovine pri ruci.

Iznenada 12. juna najavljujući da će suspendovati dozvoljavanje povlačenja sa svoje platforme, Celsius — koji je od maja ove godine imao više od 8 milijardi dolara kredita klijentima i 12 milijardi dolara imovine pod upravljanjem — naveo je “teške tržišne uslove“.
Ove okolnosti su pogoršane najavom, koja je trenutno izazvala trgovanje bitkoinom ispod 20.000 dolara.

Wall Street Journal je ranije ovog meseca izvestio da je Celsius takođe angažovao advokate za restrukturiranje iz advokatske firme Akin Gump Strauss Hauer & Feld pored Alvareza & Marsala.
Prema The Block-u, Celsius je takođe angažovao pomoć globalne investicione kompanije Citigroup da ponudi savete o potencijalnim rešenjima, uključujući pregled predloga konkurentskog zajmodavca kriptovaluta Nexo.

Prema osobama koje poznaju situaciju, Celsius je dobio preporuke za podnošenje zahteva za bankrot i od Citigroup-a i od Akin Gumpa. Citigroup je odlučio da ne odgovori. Akin Gamp nije odmah odgovorio na upit za komentare.

Celsius je prošle godine prikupio 750 miliona dolara od investitora, uključujući drugi po veličini kanadski penzijski fond, Caisse de depot et placement du Quebec, procenjujući biznis na 3,25 milijardi dolara.

Izvor: Fortune

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter