POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Indeksi pali posle najboljeg meseca od 2020

Volstrit je završio na nižem nivou nakon nestabilne sesije u ponedeljak, sa padom Exon Mobil i drugim energetskim kompanijama u odnosu na dobitke Boeing-a dok su investitori probavili najveće mesečne dobitke na američkom tržištu akcija u poslednje dve godine.

Akcije su odustale od snažnog rasta od prošle nedelje koji je bio vođen opkladama da Federalne rezerve možda neće morati da budu tako agresivne sa povećanjem kamatnih stopa kao što su se neki plašili.

Takođe, uz pomoć jačih nego što se očekivalo rezultata u drugom kvartalu, S&P 500 i Nasdaq u julu su zabeležili najveći mesečni rast u procentima od 2020.

S&P 500 je u ponedeljak poskakivao između rasta i pada, pošto su neki investitori postali oprezniji nakon tog nedavnog rasta.

Federalne rezerve kažu da imaju za cilj da ukrote inflaciju i rashlade tražnju povećanjem kamatnih stopa, ali neki investitori i analitičari brinu da bi njeni agresivni potezi mogli povećati nezaposlenost i osakatiti ekonomiju.

Proizvodna aktivnost u SAD je u julu usporila – manje nego što se očekivalo, sa znacima da ograničenja u snabdevanju popuštaju, pokazao je izveštaj. Ti podaci su došli nakon anketa koje su pokazale da su se fabrike širom Azije i Evrope borile za zamah u julu, jer su slaba globalna potražnja i stroga kineska ograničenja COVID-19 usporila proizvodnju.

Cene nafte su pale zbog zabrinutosti zbog potražnje, što je zauzvrat pogodilo energetski sektor. Energetski indeks S&P 500 je oslabio i bio je najdublji pad među 11 sektora.

Mesečni izveštaj o zapošljavanju u SAD u petak će biti analiziran o sledećim potezima FED-a u njegovoj borbi protiv decenijama visoke inflacije.

result 3236280 1280
Indeksi pali posle najboljeg meseca od 2020 2

Američka centralna banka je do sada ove godine podigla kamatne stope za 2,25 procentnih poena i obećala je da će se oslanjati na podatke u svom pristupu budućim porastima.

Boing je ojačao 6,1% nakon što je Rojters izvestio da je Američki regulatorni organ za vazduhoplovstvo odobrio plan inspekcije i modifikacije proizvođača aviona za nastavak isporuka 787 drimlajnera.

S&P 500 je pao za oko 14% u 2022. Međutim, nedavni kvartalni izveštaji pokazuju da su profiti kompanija bili daleko otporniji nego što se procenjuje. Od 283 S&P 500 kompanije koje su objavile rezultate, 78% je premašilo procene profita, prema podacima Refinitiva. Dugoročni prosek je 66%.

S&P 500 je pao za 0,28% da bi završio sesiju na 4.118,59 poena.

Nasdaq je pao 0,18% na 12.368,98 poena, dok je Dov Jones Industrial Average pao 0,14% na 32.798,60 poena.

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi trebalo je da poseti Tajvan u utorak. Kina je upozorila da njena vojska nikada neće “sedeti skrštenih ruku” ako poseti ostrvo na koje polaže pravo Peking.

PerkinElmer je skočio nakon što je kompanija za medicinsku dijagnostiku rekla da će prodati neke od svojih poslova zajedno sa brendom privatnom kapitalu Nev Mountain Capital za do 2,45 milijardi dolara u gotovini.

S&P 500 je objavio 5 novih maksimuma i 31 novi pad; Nasdaq je zabeležio 68 novih maksimuma i 98 novih padova.

Obim na američkim berzama bio je relativno mali, sa 10,3 milijarde trgovanih akcija, u poređenju sa prosekom od 10,8 milijardi akcija tokom prethodnih 20 sesija.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter