POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 02.03.2023. – nastavlja sa padom ispod 1.0600

  • EUR/USD pada ispod 1.0600 dok prinosi na američke državne obveznice ostaju iznad 4%.
  • Podaci o zapošljavanju u SAD ponovili su zategnutost tržišta rada, što je opravdalo dalju akciju Fed-a.
  • EUR/USD u sredu odustaje od daljeg rasta, što je negativan znak.

EUR/USD je u sredu odustao od svih dobitaka, pavši ispod 1.0600 tokom američke sesije na pozadini jačeg američkog dolara. DXY je porastao za više od 0,70%, podstaknut višim američkim prinosima. Ekonomski podaci iz SAD pokazuju pad početnih zahteva za nezaposlene na 190 hiljada i reviziju naviše u K4 jediničnih troškova rada sa 1,6% na 3,2%, što odražava zategnuto tržište rada. Ekonomski brojevi u SAD pomogli su dolaru da nastavi sa pozitivnim trendom u toku dana i povećao prinos 10-godišnjih američkih obveznica iznad 4% na najviši nivo od novembra.

Inflacija u evrozoni je blago smanjena u februaru sa 8,6% na 8,5% na godišnjem nivou, ali je bazna stopa porasla sa 5,3% na 5,6%. Osnovna inflacija je čvrsta, cementirajući očekivanja o povećanju stope za još 50 baznih poena na sastanku Evropske centralne banke (ECB) 16. marta. Evro je ostao stabilan nakon brojeva viših od očekivanih, koji su bili u skladu sa podacima o zemlji objavljenim ranije. Zapisnici ECB nisu ponudili nove informacije. Članovi su se složili da je za ulazak na restriktivnu teritoriju potrebno veća povećanja stopa.

U petak, S&P Global će objaviti konačno čitanje PMI usluga za Evropu i SAD. Više podataka uslužnog sektora treba da dobije u SAD sa podacima ISM. Osim naslova, indikatori plaćenih cena i zaposlenosti mogli bi biti relevantni za trenutnu reakciju. Fed razgovor uključuje Lori Logan (Dalas), Raphael Bostic (Atlanta) i Michelle Bovman (guverner).

Tehnička analiza za EUR/USD

Evro je pao za više od stotinu pipsa sa maksimuma od 1.0690 (1. marta), brišući većinu nedeljnih dobitaka. Tehnički indikatori u dnevnom grafikonu su skromno pristrasni na donju stranu, ne nudeći jasne znakove. Neuspeh da se podigne iznad 1.0700 sugeriše da bi par mogao da nastavi da se kreće oko 1.0600.

4-časovni grafikon pokazuje da je EUR/USD skromno nagnut na dole, ali prodajni zamah ostaje ograničen sve dok ostane iznad 1,.0560. Probijanje na niže bi otkrilo oblast podrške na 1.0530. Uoči azijske sesije, pristrasnost favorizuje negativnu stranu.

Support leveli: 1.0570 1.0530 1.0490

Resistance leveli: 1.0625 1.0650 1.0700

Izvor: FXStreet

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter