POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 03.01.2023. – EUR/USD skromno raste, trguje se iznad 1.0550

  • EUR/USD je u utorak pao na novi višenedeljni minimum.
  • Godišnji CPI u Nemačkoj je u decembru opao na 8,6%.
  • Glavni indeksi Wall Street-a izgleda da će se pokazati u pozitivnom svetlu.

EUR/USD je naglo pao na ranoj evropskoj sesiji i dotaknuo najniži nivo u tri nedelje na 1.0520 pre nego što je ostvario skromni skok. U trenutku pisanja, par se trgovao na 1.0550, gde je i dalje bio u padu od skoro 1% na dnevnoj bazi.

Obnovljena snaga američkog dolara ranije tokom dana bila je u velikoj meri opterećena EUR/USD. Tržišno okruženje sa pozitivnim rizikom, pomoglo je paru da za sada ograniči svoje gubitke. U vreme štampe, fjučersi na američki berzanski indeks bili su u porastu između 0,4% i 0,8% na dan, ukazujući na pozitivno otvaranje glavnih indeksa Wall Street-a.

U međuvremenu, podaci iz Nemačke su u utorak otkrili da je inflacija, merena indeksom potrošačkih cena (CPI), opala na 8,6 odsto na godišnjem nivou u decembru sa 10 odsto u novembru. Ovo očitavanje je bilo ispod tržišnih očekivanja od 9% i otežalo je evru oko oporavka.

Decembarski PMI (Purchasing Managers’ Index) u proizvodnji S&P Globala biće jedini podatak koji se nalazi u američkoj ekonomskoj listi i očekuje se da će dostići 46,2, što odgovara trenutnoj proceni.

Današnja zadnja cena1.0556
Današnja dnevna promena-0.0110
Današnja dnevna promena u %-1.03
Današnje dnevno otvaranje1.0666

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter