POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 10.01.2023. – jasni potez Fed-a je potreban za smer EUR/USD para

  • Učesnici na tržištu čekaju decembarski indeks potrošačkih cena u SAD.
  • Makroekonomski podaci Sjedinjenih Država su lošiji nego što se očekivalo.

EUR/USD par završava u utorak skoro nepromenjeno u zoni cene od 1.0740. Par je proveo dan u uskom rasponu od 40 pip-a, optimizam viđen početkom nedelje je izbledeo.

Učesnici na tržištu još uvek nisu jasni o tome šta američke Federalne rezerve (Fed) imaju pod rukavom za ovu godinu. S jedne strane, centralna banka je usporila tempo kvantitativnog zaoštravanja kako se inflatorni pritisci povlače, dok, s druge strane, kreatori politike nagoveštavaju više akcije usred upornih rizika od pritiska cena. Do neke jasnoće moglo bi doći u četvrtak kada će Sjedinjene Države objaviti decembarski indeks potrošačkih cena (CPI), za koji se očekuje da će rasti godišnjim tempom od 6,5%.

Što se tiče podataka, SAD su objavile decembarski NFIB indeks poslovnog optimizma, koji je pao na 89,8 sa 91,9 u prethodnom mesecu. Takođe, IBD/TIPP ekonomski optimizam za januar se smanjio na 42,3 sa 42,9 u decembru, dok su zalihe na veliko porasle za 1% u novembru. Evropski i američki makroekonomski kalendari u sredu neće imati ništa relevantno da ponude.

EUR/USD kratkoročni tehnički izgledi
EUR/USD par se trguje blizu višemesečnog maksimuma objavljenog ove nedelje na 1.0760, dok kupci čekaju razlog da kupe. Tehnička očitavanja na dnevnom grafikonu nude neutralno prema rastućem stavu, pošto indikatori ostaju bez pravca, ali unutar pozitivnih nivoa.

Kratkoročna slika pokazuje da su kupci na pauzi, nisu voljni da odustanu. EUR/USD drži iznad svih svojih pokretnih proseka, sa 20 SMA koji prelazi iznad 100 SMA, što odražava dominaciju kupaca.

Support leveli: 1.0685 1.0630 1.0590

Resistance leveli: 1.0765 1.0800 1.0845

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter