POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 17.11.2022 – EUR/USD se kreće prema 1.0270

  • EUR/USD je danas imao pad, kreće se prema zoni od 1.0270.
  • Kupci američkog dolara se kreću na oštre izglede Fed-a.

EUR/USD se bori, imao je pad za nekih 0,5%, međutim, pao je sa najviše 1.0406 na najnižu vrednost od 1.0305. Prinosi američkog trezora porasli su u četvrtak pošto su se investitori kladili na relativnu oštru reakciju Federalnih rezervi.

Dolar je bio pod pritiskom poslednjih dana zbog prošlonedeljnih i ovonedeljnih podataka o inflaciji koji nisu bili u skladu sa očekivanjima. Ovo je podstaklo polemiku oko očekivanja Fed-a, dok su neki od komentara Federalnih rezervi koji su pratili podatke nagoveštavali da bi to uskoro moglo da uspori tempo povećanja kamatnih stopa.

Brojni drugi zvaničnici Fed-a, uključujući Raphael Bostic, Michelle Bowman, James Bullard, Philip Jefferson, Loretta Mester, and Neel Kashkari, stajali su u redu da govore pred kraj nedelje. Za početak dana, Bullard Fed-a je rekao da politika ne ide u opseg da bude dovoljno restriktivna i da su dosadašnja povećanja imala samo ograničen efekat na uočenu inflaciju. On je takođe rekao da su znaci dezinflacije u najboljem slučaju okvirni, ali se nada 2023. On vidi minimalni nivo za restriktivnu politiku između 5% – 5,25%.

Današnja zadnja cena1.0336
Današnja dnevna promena91
Današnja dnevna promena u %-0.60
Današnje dnevno otvaranje1.0398

		

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter