POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 18.11.2022. – EUR/USD se kreće oko cene 1.0350, beleži nedeljne dobitke

  • Američki dolar raste i povlači se tokom američke sesije, krećući se bez jasnog pravca.
  • EUR/USD je u porastu za ovu nedelju, daleko od vrha.

EUR/USD je tokom američke sesije pao na 1.0325, a zatim se brzo vratio u zonu od 1.0350, na mirnoj sesiji na svim deviznim tržištima. Dolar je porastao usred pogoršanja tržišta koje nije dugo trajalo.

Miran petak
Američki dolar je dobio zamah tokom američke sesije pošto su američke akcije smanjile gubitke, a cena sirove nafte pala. FX volatilnost je ostala ograničena cenama nedaleko od prethodnog dnevnog zatvaranja.

Ekonomski podaci objavljeni u petak pokazuju da je prodaja kuća u SAD opala deveti uzastopni mesec u oktobru. Godišnja stopa je pala sa 4,71 miliona na 4,43 miliona, iznad tržišnog konsenzusa od 4,38 miliona. Brojevi nisu uticali na tržišta. DXY beleži skromne nedeljne dobitke nakon više znakova usporavanja inflacije i maloprodajnih brojeva koji su bolji od očekivanih.

Ključni događaji sledeće nedelje uključuju zapisnike FOMC-a u utorak. Američka tržišta neće biti otvorena u četvrtak zbog Dana zahvalnosti. Novembar Fleš PMI treba da se očekuje u sredu. Evropska centralna banka će u četvrtak objaviti zapisnik sa poslednjeg sastanka.

Ne baš pozitivna nedelja za EUR
EUR/USD će uskoro završiti nedelju sa malim dobicima i daleko od vrha. U utorak je dostigao vrh na 1.0480, najviši nivo od 1. jula i naglo se povukao. Porast evra je ograničen 200-dnevnim jednostavnim pokretnim prosekom (trenutno na 1.0415) i povučen na čak 1.0303.

Par EUR/USD je izgubio svoju dugoročnu snagu rasta, ali još ništa nije rečeno i urađeno. Nedeljni grafikon pokazuje da se EUR/USD držao na gornjem delu zona od prethodne nedelje dok je objavio viši maksimum.

Današnja zadnja cena1.0342
Današnja dnevna promena-0.0026
Današnja dnevna promena u %-0.25
Današnje dnevno otvaranje1.0368

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter