PRIJAVI SE ZA KURS BERZE (POPUST 50%)

Pretraga
Close this search box.

Izveštaj EUR/USD za 27.10.2022. – EUR/USD nastavlja sa padom

  • Preokret EUR/USD od 1,0090 se proteže ispod pariteta.
  • Evro je ubrzao opadajući trend nakon odluke Evropske Centralne Banke.
  • EUR/USD: Nedavna dešavanja čine cilj od 0,93 manje verovatnim – MUFG (Mitsubishi UFJ Financial Group).


Evro je smanjio nedavne dobitke u četvrtak kako bi stavio tačku na četvorodnevni rast. Par se povukao sa šestonedeljnih maksimuma tačno ispod 1,0100, vraćajući se na nivoe ispod 1,0000 sukladno porastu američkom dolaru.

Evro pada nakon odluke ECB

Preokret zajedničke valute se ubrzao nakon objavljivanja odluke Evropske centralne banke o monetarnoj politici. Kao što se očekivalo, banka je povećala kamatne stope za 75 baznih poena drugi put zaredom, u pokušaju da ukroti istorijsku inflaciju, podižući kamatnu stopu na 1,50%.

Pored toga, predsedavajuća ECB-a, Kristin Lagard, ponovila je posvećenost banke da nastavi da povećava stope, uprkos negativnim rizicima za privredu koji bi mogli dovesti do viših nivoa nezaposlenosti.

S druge strane, američki dolar je odbacio slabosti prethodnih dana da bi zabeležio umereni oporavak. Optimalno očitavanje američkog GDP-a (bruto domaći proizvod), koje je pokazalo neočekivanu ekonomsku ekspanziju od 2,6% u četvrtom tromjesečju, ublažilo je zabrinutost zbog recesije koja daje novi podsticaj američkom dolaru.

EUR/USD: Nedavna dešavanja čine cilj od 0,9300 manje verovatnim – MUFG

Valutni analitičari u MUFG banci primećuju da nedavna dešavanja i rasprodaja USD čine cilj od 0,9300 manje verovatnim: „Sve u svemu, nedavna dešavanja, uključujući pad cene prirodnog gasa u Evropi i rasprodaju dolara na širokoj osnovi, učinili su da manja je verovatnoća da će EUR/USD pasti tako nisko kao naš cilj na kraju godine od 0,9300 čak i nakon današnjeg manje oštrog ažuriranja politike ECB-a.

Današnja zadnja cena0.9971
Današnja dnevna promena-0.0108
Današnja dnevna promena u %-1.07
Današnje dnevno otvaranje1.0079

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter