Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Izvršni direktor Mining Capital Coin optužen za kripto prevaru od 62 miliona dolara!

Ministarstvo pravde optužilo je generalnog direktora i osnivača Mining Capital Coin Luiza Kapucija mlađeg da je organizovao globalnu zaveru za investicionu prevaru u vrednosti od 62 miliona dolara u optužnici objavljenoj juče.

On je najnoviji od brojnih rukovodilaca u kripto biznis svetu koji su se suočili sa sličnim optužbama.

Kapuci je ubedio investitore da kupe „Pakete za rudarenje“, paket koji predstavlja globalnu mrežu rudarskih servera za Bitcoin koja je obećavala nedeljni povraćaj investicije.

Umesto da rudari kriptovalute sredstvima investitora kao što je obećano, Ministarstvo pravde tvrdi da je Capuci preusmerio sredstva u sopstvene novčanike za kriptovalute.

Još jedan MCC proizvod, predstavljali su takozvani„Botovi za trgovinu“, funkcionisao je pod istom prevarom.

Kapuci je naveo da su botovi bili „izuzetno visoke efikasnosti, sposobni za stotine trgovanja u sekundi“ i da investitori treba da očekuju dnevne prinose.

„Međutim, kao što je to uradio sa paketima za rudarenje, Capuci je navodno upravljao šemom investicionih prevara sa trgovačkim botovima i nije, kao što je obećao, koristio MCC trgovačke botove da bi ostvario prihod za investitore, već je umesto toga preusmeravao sredstva sebi i saradnicima.”, napisalo je Ministarstvo pravde u svojoj optužnici.

Kripto bloger Piter Obi primetio je u pregledu platforme za rudarenje kriptovaluta da kombinacija MCC-ove mesečne naknade za članstvo od 50 dolara i njene visoke naknade za povlačenje od 3% znači da je malo verovatno da će investitori ostvariti profit osim ako ne preporuče druge investitore. On je takav pristup upućivanju nazvao „posebno zabrinjavajućim“ jer je sličan prethodnim kripto prevarama, piramidalnim i Ponzijevim šemama.

Kapucijeva kompanija nikada nije registrovana kod Komisije za hartije od vrednosti.

Vlada je danas izdala upozorenje o prevari kompanije.

Prema saopštenju SEC-a, Kapuci i njegovi saučesnici ubedili su 65.535 investitora širom sveta da kupe rudarske pakete, obećavajući dnevni profit od 1% koji se dobija nedeljno na više od godinu dana.

Prodaja paketa za rudarenje donela je 8,1 milion dolara, dok su naknade  i provizije za korišćenje donele 3,2 miliona dolara.

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter