POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izvršni direktor Ripple-a razočaran SEC-om

Izvršni direktor Ripple-a, Bred Garlinghaus, izrazio je svoje razočaranje nedavnim komentarima Gerija Genslera, predsednika Komisije za hartije od vrednosti Sjedinjenih Država (SEC). Garlinghaus se ranije danas oglasio na Tviteru i pozvao zakonodavce u Sjedinjenim Državama da obrate pažnju na zakone za kripto industriju.

Tvit Breda Garlinghausa bio je odgovor na komentare koje je dao Gensler nakon saslušanja Komiteta za aproprijacije Predstavničkog doma ranije ove nedelje. Predsednik SEC-a rekao je novinarima da nema potrebe za dodatnim zakonima za kriptovalute i da su postojeći zakoni o hartijama od vrednosti dovoljni za regulaciju kriptovaluta.

Prema rečima predsedavajućeg Genslera, svako dalje zakonodavstvo za kriptovalute bi potkopalo postojeće zakone o hartijama od vrednosti u smislu regulacije kriptovaluta. Gensler smatra da američki sudovi treba da odluče šta predstavlja hartiju od vrednosti, a ne kripto berze.

Gensler je ponovio da što se tiče kriptovaluta, postojeći propisi o hartijama od vrednosti se bave svim pitanjima koja se tiču upravljanja kriptovalutom. Slično je svedočio i poslanicima tokom saslušanja.

„Da predsednik SEC-a tvrdi da on diktira šta je hartija od vrednosti – a ne zakonodavstvo iz kojeg njegova agencija crpi svoju moć – je van svake pameti. Vreme je da izabrani zvaničnici u SAD obrate pažnju na to“, napisao je Garlinghaus na Tviteru.

Izvršni direktor Ripple-a uporedio je ponašanje Gerija Genslera sa ponašanjem autokrate na čelu agencije od 2,2 milijarde dolara koja se ne obazire na jasnoću u vezi sa kontroverznim bezbednosnim statusom nekoliko kriptovaluta. „Bez jasne jurisdikcije, dvosmislenost se maskira kao moć“, dodao je on.

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter