POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Izvršni direktor Ubisofta kaže da je i dalje otvoren za druge partnere nakon dogovora sa Tencentom

Ubisoft, najveći francuski proizvođač video igara, i dalje je otvoren za druge partnere nakon sporazuma u ​​kojem će kineski Tencent povećati svoj udeo u kompaniji, rekao je u četvrtak njen suosnivač i izvršni direktor Iv Gimo.

Guillemot-ovi komentari, dati na zatvorenom događaju za štampu, čiji je sadržaj kompanija tražila da se ne objavljuje pre izložbenog događaja na mreži u subotu, došli su nakon teškog dana za Ubisoftove akcije, koje su pale za 17% nakon što je grupa objavila da će Tencent postati njegov pojedinačni najveći akcionar sa ukupnim udelom od 11%.

Ugovor vrednuje proizvođača “Assassin’s Creed” na oko 10 milijardi dolara.

„Ostajemo potpuno nezavisni i možemo delovati sa bilo kojom spoljnom kompanijom ako to želimo“, rekao je Guillemot, koji je zajedno sa svoja četiri brata osnovao Ubisoft 1986. „To je bio veliki pregovor sa Tencentom“, dodao je on. „Možemo da radimo šta hoćemo.

Trgovci i analitičari su rekli da je dogovor sa Tencent-om, prema kojem najveća svetska kompanija za igrice po prihodu ulazi u pakt akcionara sa Guillemots-ima, uklonio spekulativnu privlačnost akcija Ubisofta.

Grupa je dugo bila viđena kao meta preuzimanja pošto Giljemoti imaju manjinski udeo u grupi. Ipak, braća Guillemot su uspela da odbiju napad francuskog tajkuna Vincenta Bollorea preko njegove medijske grupe Vivendi.

Manjeg proizvođača mobilnih video igara Gameloft, koji je ranije vodio brat Iva Gilemoa Mišel, Vivendi je progutao pre šest godina.

Tajanstvena braća i sestre, sinovi poljoprivrednih trgovaca iz malog grada u Bretanji, u zapadnoj Francuskoj, obećali su da će zaštititi svoju nezavisnost, cilj koji je Iv Gimo (62) ponovo potvrdio u četvrtak. „Naša prva namera je da posedujemo svoju sudbinu“, rekao je on.

SMISAO NAPREDAK

Taj izgled je nedavno testiran kombinacijom slabih finansijskih rezultata i optužbi za seksualno uznemiravanje, što je dovelo do rekonstrukcije upravljanja kompanijom i obećanja da će se promeniti korporativna kultura koju su neki bivši zaposleni opisali kao seksističku.

„Da, posrnuli smo, i to priznajemo“, rekao je Guillemot. „Puno smo naučili na tom putu i ​​napravili značajan napredak sa konkretnim akcionim planovima koje su zajednički vodili naši lideri.

Ubisoft je operativno potrošio oko 200 miliona evra u gotovini tokom finansijske godine 2020/2021, generišući 169 miliona operativnog toka gotovine prethodne godine.

Finansijski problemi kompanije došli su pored nekoliko kašnjenja u izdavanju novih video igara i pojačanog pritiska na menadžment, usred buma i talasa spajanja i preuzimanja u industriji video igara.

Ovo je posebno obeležio Microsoftov plan da kupi „Call of Duty“ proizvođača Activision Blizzard za 69 milijardi dolara.

Nenaslovljeni dizajn 72
Izvršni direktor Ubisofta kaže da je i dalje otvoren za druge partnere nakon dogovora sa Tencentom 2

Kao deo svog plana da se vrati u rast, Ubisoft ima za cilj da postavi svoje tri „stubne“ igre – „Assassin’s Creed“, „Far Cry“ i „Tom Clancy’s Rainbov Six“ – na svim digitalnim platformama, rekao je Gilemot.

Grupacija ima za cilj da ova tri brenda dostignu ukupno 3 milijarde evra godišnjeg prihoda u roku od pet godina, rekao je Guillemot.

Guillemot je rekao da će “Assassin’s Creed” objaviti svoje sledeće izdanje “Mirage” 2023.
Ubisoft je takođe partner sa platformom za striming Netflix kako bi razvio tri originalne mobilne igre, uključujući jednu zasnovanu na Assassin’s Creed.

Izvor:Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter