Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Još jedan zeleni dan. Kako su prošle kompanije na berzi u utorak?

Juče, u utorak, indeks DOW je porastao pošto su skok energetskog sektora i preokret u tehnološkom sektoru pomogli da se neutrališe pad u potrošačkim sektorima nakon Targetovog upozorenja o zaradi.

Dow Jones Industrial Average porastao je za 0,80%, ili 264 poena, dok je Nasdaq porastao za 0,94%, a S&P 500 za 0,9%.

Energetske akcije povećale su svoje godišnje dobitke od 60%, podstaknute rastućim cenama nafte, pošto strahovi od nestašice nafte i dalje postoje nakon kineskog ublažavanja ograničenja Covid-19, za koje mnogi veruju da će podstaći potražnju.

Najveći dobitnici u sektoru bili su APA, ConocoPhillips i Exxon Mobil, pri čemu je poslednji podstaknut nadogradnjom sa Evercore-a na bolji učinak od neutralnog, primećujući atraktivne procene.Ž
Ciljana cena akcija je takođe povećana sa 88 dolara na 120 dolara.

Međutim, prvi pad u tehnološkim zalihama pokazao se kratkotrajnim, jer su kupci koji su se bacili na veliku tehnologiju da bi pomogli da se šire tržište stabilizuje.

Apple, koji je pao za oko 2% u pretprodajnoj trgovini, nadoknadio je neke od svojih gubitaka da bi na kraju dana porastao za preko 2% pošto su investitori dobro prihvatili najave o novim proizvodima tehnološkog giganta od prethodnog dana, posebno sistem “Kupi sada, plati kasnije”, proizvod koji je najavljen u ponedeljak.

Jedini sektor u minusu bile su potrošačke akcije, koje su povučene padom Target-a od 2%.
Ova kompanija je smanjila svoju projekciju marže za tekući kvartal na otprilike 2% sa 5,3%, pošto sprovode inicijative kao što je povećanje promotivnih aktivnosti kako bi se smanjio višak nivoa zaliha.
Ostali “trgovci na malo”, uključujući Walmart i Best Buy pali su za oko 1% svaki.

Novavax je ojačao, podižući akcije u zdravstvu nakon što je vakcina protiv Covid-19 sa dve doze ovog proizvođača lekova dobila veliki korak ka odobrenju FDA u Sjedinjenim Državama.

Sa druge strane, Robinhood Markets pao je za 4% zbog izveštaja da se američka Komisija za hartije od vrednosti približava odluci o planovima za stvaranje sistema u stilu aukcije kako bi se povećala konkurencija za trgovinske naloge, što bi potencijalno štetilo trgovačkim brokerima poput Robinhooda koji oslanjaju se u velikoj meri na rabate na razmeni i plaćanje market mejkera ​​za tok naloga.

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter