POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Još kripto kompanija ide u bankrot?

Izazov oko stabilnih coin-a koji je počeo 2022. godine proširuje svoj uticaj na 2023. Posledice ovog razvoja izazivaju još više bankrota, sa nekoliko kompanija koje su primorane na drastična prilagođavanja koja bi mogla dovesti do masovnih otpuštanja.

Slom TerraUSD-a u proleće 2022. razotkrio je nekoliko zloupotreba u kripto industriji. To je pokrenulo domino efekat koji se još uvek odvija uz sve veće žrtve.

Mnogi od najvećih kripto zajmodavaca u sektoru otišli ​​su u stečaj zbog gubitka poverenja klijenata koji su povukli svoja sredstva. Takođe postoji sve veća kontrola od strane regulatornih organa, što otežava većini kripto kompanija da vode svoje poslovanje kao i obično. Zbog toga se mnogi upuštaju u strukturna prilagođavanja kako bi obezbedili svoj opstanak.

Jedna od vodećih kripto kompanija koja je pokrenula program prilagođavanja je Blockchain.com, koja je objavila planove da otpusti 28% svoje radne snage. To je ekvivalentno 110 zaposlenih nakon što je kompanija prošlog leta otpustila 150 radnika. Kompanija je takođe saopštila da će zatvoriti svoje kancelarije u Argentini.

Coinbase, najveća kripto berza u SAD, takođe je iznela planove za otpuštanje 950 radnika, što čini 20% radne snage. Kompanija takođe planira da se upusti u proces smanjenja troškova kao deo plana restrukturiranja.

Ovo ne bi bio prvi put da Coinbase otpušta zaposlene otkako je počela kriza stabilnih koina. Kompanija je otpustila deo svog osoblja u leto 2022.

Crypto.com, kao i Coinbase, takođe planira da smanji broj zaposlenih za 20%. Biće to drugi talas otpuštanja kompanije za šest meseci. Prema izveštajima, poslednje otpuštanje nije došlo uz prethodno obaveštenje. Zaposleni su shvatili da više ne rade za firmu tek nakon što nisu mogli da se povežu na sastanke tima.

Prošlogodišnja kriza kripto industrije dostigla je svoj vrhunac kada je FTX propao, iznenadivši mnoge investitore. To je dovelo do masovnog povlačenja sa centralizovanih berzi, čiji uticaji počinju da osećaju u novoj godini.

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter