Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

JPMorgan, Morgan Stanley, Tesla padaju; AMD, Costco rastu

Akcije JPMorgana (NYSE:JPM) pale su nakon što je najveća američka banka po imovini prijavila pad profita od 28% u drugom kvartalu jer je izdvojila više novca za pokrivanje potencijalnih gubitaka suočenih sa rastućim rizicima od recesije.

Akcije Morgan Stanley-a (NYSE:MS) pale su nakon što je bankarski gigant prijavio pad profita u drugom kvartalu, pošto je sklapanje poslova palo usljed velike nestabilnosti tržišta.

Akcije Tesle (NASDAQ:TSLA) pale su nakon što je Andrej Karpati, visoki izvršni direktor koji je igrao ključnu ulogu u razvoju veštačke inteligencije i tehnologije pomoćnika vozača proizvođača električnih automobila, najavio svoj odlazak iz kompanije.

Akcije Amazona (NASDAQ:AMZN) pale su nakon što su regulatori EU rekli da je internetski maloprodajni gigant ponudio da se uzdrži od korišćenja podataka prodavaca za sopstveni maloprodajni biznis i napravio druge ustupke kako bi okončao istragu protiv monopola.

Akcije Ubera (NYSE:UBER) pale su nakon vesti da tu kompaniju za prevoz putnika tuži 550 žena u Sjedinjenim Državama koje tvrde da su ih vozači seksualno napali na njenoj platformi.

Eriksonovi (ST:ERICa) ADR-i su pali za 10% nakon što je švedski proizvođač opreme za telekomunikacione mreže prijavio nagli rast troškova uvođenja 5G telekom mreže, što je pojelo njegove profitne marže u drugom kvartalu.

Akcije Advanced Micro Devices-a (NASDAQ:AMD) porasle su nakon što je BMO unapredio svoj stav prema proizvođaču čipova na „nadmašio“ od „tržišne performanse“, rekavši da je kompanija spremna da se oporavi nakon teškog početka godine.

Akcije Costco-a (NASDAQ:COST) porasle su nakon što je Deutsche Bank poboljšala svoj stav o lancu maloprodajnih objekata velikih kutija na ‘kupovinu’ sa ‘čekanja’, rekavši da bi njen model članstva u klubovima trebalo da je učini privlačnijom tokom perioda inflacije i usporavanje ekonomije.

Taiwan Semiconductor za proizvodnju poluprovodnika na Tajvanu (NYSE:TSM) porasli su nakon što je najveći svetski proizvođač čipova objavio rekordnu neto dobit u drugom tromesečju, umanjujući strahove od prepreka u sektoru.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter