Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Kako će se zvati novi McDonald’s u Rusiji?

U nedelju su Mekdonaldsovi lokali u Moskvi ponovo otvoreni pod novim ruskim rukovodstvom i novim imenom: Vkusno & tochka, što u prevodu znači “Ukusno i tačka“.

Nakon što je američki gigant brze hrane okrenuo leđa Rusiji zbog specijalne operacije Rusije u Ukrajini u novoj zori za ruski sektor brze hrane biće otvoreno 15 preimenovanih lokacija u glavnom gradu i oko njega.

Tri decenije nakon što je McDonald’s prvi put otvoren u Moskvi u simboličnom spajanju između Istoka i Zapada, ponovno otvaranje restorana moglo bi poslužiti kao test koliko uspešno ruska ekonomija može da postane samodovoljnija i da se odupre sankcijama Zapada.

Oleg Paroev, izvršni direktor Vkusno & točka, rekao je da kompanija planira da ponovo otvori 200 restorana u Rusiji do kraja juna i svih 850 do kraja leta.

Takođe njihov cilj je da njihovi gosti ne primete razliku ni u kvalitetu ni u ambijentu, rekao je Paroev na konferenciji za medije u nekadašnjem prvom Mekdonaldsovom restoranu koji je otvoren u sovjetskoj Moskvi 1990. godine.

Aleksandar Govor, novi vlasnik lanca, rekao je da kompanija zapošljava 51.000 ljudi.

Novi vlasnik lanca Vkusno & tochka kaže da je prvo i najvažnije, korporacija tražila da se vodi evidencija o broju zaposlenih i da se ponudi zaposlenje za prethodno zaposlene. To je upravo ono što nameravaju da postignu.

Prema Parojevu, koji je imenovan za generalnog direktora ruskog Mekdonaldsa nedeljama pre nego što je Moskva poslala desetine hiljada vojnika u Ukrajinu 24. februara, rebrendirani restoran brze hrane će sačuvati svoj stari Mekdonaldsov enterijer, ali će ukloniti sve reference na njegov stari identitet.

Paroev je naveo da će kompanija zadržati “jeftine cene”, ali da ne isključuje manje povećanje u doglednoj budućnosti.

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter