Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Kompanija Tata Motors namerava da kupi fabriku Forda za proizvodnju električnih vozila u Indiji.

Tata Motors Ltd, indijski proizvođač automobila, sklopio je dogovor o potencijalnoj kupovini proizvodnog pogona Ford Motor u Gudžaratu, dok pokušava da proširi proizvodnju električnih vozila.

Vlasnik Jaguar Land Rover-a već dominira tržištem električnih automobila u Indiji, koje vlada pokušava da poveća nudeći kompanijama milijarde dolara podsticaja.

Zemljište, imovina i svo kvalifikovano osoblje koje radi u kompleksu Sanand pokriveni su memorandumom o razumevanju objavljenom u ponedeljak.
Finansijski uslovi sporazuma nisu objavljeni.
Tata je najavila da će njena jedinica za električnu mobilnost investirati u nove mašine i opremu u fabrici, za koju se nada da će imati proizvodni kapacitet od 300.000 jedinica godišnje nakon završetka radova.
Moguće je proširiti kapacitet na preko 400.000 jedinica.

Generalni direktor Tata Passenger Electric Mobility, Shailesh Chandra, rekao je da sve veći izbor potrošača za putnička i električna vozila kompanije Tata Motors rezultirao je višestrukim rastom i da bi ova buduća transakcija pomogla proširenju kapaciteta.

Tata je prošle godine prikupila milijardu dolara od privatne kompanije TPG za svoju diviziju električnih vozila, koja se takmiči sa kompanijom Mahindra i Mahindra.

Interesovanje za pogon u Sanandu dolazi nakon što je Ford prošle godine najavio da će obustaviti proizvodnju u Indiji, gde je imao manje od 2% tržišnog udela i borio se da ostvari profit više od dve decenije.

Ford je ranije ovog meseca najavio da traži alternative za svoja dva pogona u Indiji, kao i da napušta ambicije da proizvodi električna vozila za izvoz.

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter