POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Kvartalni profit kompanije Logitech opao je za 38% kako potražnja zbog pandemije opada

Proizvođač kompjuterskih miševa, zvučnika i veb kamera, Logitech International, najavio je u utorak pad korigovanog profita za prvi kvartal od 38% i smanjio svoju projekciju za celu 2023. godinu.

Švajcarsko-američki biznis zabeležio je prodaju od 1,16 milijardi dolara za tri meseca koja su završena u junu, što je pad od 9 odsto u stalnoj valuti. Ne-GAAP operativni prihod smanjen je za 38% na 146 miliona dolara.

Kako je potražnja za računarima i perifernim uređajima porasla tokom blokade COVID-19, a radnici koji ostaju kod kuće prešli na hibridni rad, prihodi kompanije prošle godine porasli su za 66%, a operativni prihod se više nego udvostručio.

Kompanija se u utorak složila da poveća sadašnje odobrenje od milijardu dolara za otkup akcija na 1,5 milijardi dolara.

„U ovom kvartalu pokazali smo naš operativni fokus suočeni sa izazovnim uslovima i na pozadini izuzetnog rasta u protekle dve godine“, rekao je glavni izvršni direktor Braken Darel u izjavi.

U teškim okolnostima, kompanija je snizila svoju procenu za celu godinu, predviđajući pad prodaje od između 8% i 4% u stalnoj valuti i ne-GAAP operativni prihod od između 650 miliona i 750 miliona dolara.

Ranije je predviđao operativni prihod koji nije GAAP od 875 miliona do 925 miliona dolara i godišnji rast prodaje od 2 do 4 procenta na bazi konstantne valute.

Pošto su zaposleni koji su radili od kuće nadogradili svoje tastature, miševe i opremu za video konferencije, Logitech je imao koristi od pandemije.
Kako se zaposleni vraćaju na radna mesta, preduzeća su takođe unapredila svoju tehnologiju.

Kao rezultat prestanka poslovanja u Rusiji i Ukrajini početkom ove godine, kompanija je revidirala svoju prognozu za celu godinu naniže.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter