POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Malaysia Airlines potpisala je privremeni ugovor za novih 20 Airbus A330neo

Malaysia Airlines potpisala je privremeni ugovor o kupovini 20 Airbus A330neo kako bi zamenila svoju zastarelu flotu širokotrupnih aviona A330 u ugovoru koji takođe uključuje kompaniju za lizing aviona Avolon.

Avio-kompanija će kupiti 10 aviona od Airbus-a, a zatim će sklopiti ugovor o prodaji i povratnom zakupu sa Avolonom, dok će ostalih 10 uzeti u zakup direktno od Avolona, saopštio je avioprevoznik u ponedeljak.

Izvori iz industrije prošle nedelje rekli su Rojtersu da se dogovor očekuje u ponedeljak.

Avioni, koji će imati Rolls-Royce motore, trebalo bi da budu isporučeni od trećeg kvartala 2024. do 2028. godine, saopštila je aviokompanija.

Nadogradnja flote, koja uključuje prava na kupovinu još 20 A330neo, dolazi usred znakova povećanja potražnje za širokotrupnim mlaznjacima nakon dužeg pada.

Od istočne Azije do Zaliva, nekoliko avio-kompanija obnavlja širokotrupne flote dok se međunarodni vazdušni saobraćaj oporavlja od najnižeg nivoa pandemije.

„A330neo ne samo da će obezbediti modernizaciju naše flote i poboljšanu operativnu efikasnost, već će takođe ispuniti ekološke ciljeve kroz smanjenje potrošnje goriva po sedištu, a da će bezbednost i udobnost putnika biti u osnovi“, rekao je izvršni direktor Malaysia Airlines-a Izham Ismail.

Avio-kompanija je saopštila da takođe radi sa Airbus-om na široj saradnji u Maleziji u oblastima uključujući održivo gorivo za vazduhoplovstvo, obuku, održavanje i upravljanje vazdušnim prostorom.

Malaysia Airlines, koja je smanjila teret duga za više od polovine u okviru restrukturiranja dogovorenog sa kreditorima prošle godine, saopštila je da ima za cilj da se vrati na profit 2023. kako se potražnja bude poboljšala.

A330neo, od kojih su svi veći model A330-900, imaće 300 sedišta i radiće na postojećoj mreži avio-kompanije širom Azije, Australije, Novog Zelanda i Bliskog istoka.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter