Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Meta će uložiti 150 miliona dolara u program imerzivnog učenja

Meta ulaže 150 miliona dolara u svoj projekat Immersive Learning.
U partnerstvu sa softverskom kompanijom VictoryXR za proširenu realnost, Meta će otvoriti 10 novih virtuelnih kampusa u metaverzumu.

Univerziteti ulaze u metaverzum

U partnerstvu sa VictoryXR, Meta je kreirala virtuelne kampuse sa različitim sadržajima.
Počevši od prvih 10 virtuelnih kampusa, kompanija planira da proširi broj na 100 univerziteta u kasnijem periodu. Meta će takođe donirati svoje Meta Quest headset ovim organizacijama.

Putem imerzivnog učenja, Meta namerava da razvije generaciju kreatora metaverzuma koji će pokrenuti visokokvalitetna imerzivna iskustva. Prema kompaniji, saradnja na inicijativama će pomoći ovim kreatorima da nauče nove veštine i da ostvare smislene karijere.

Jedan takav virtuelni kampus je Globalni kampus Univerziteta Merilend (UMGC), koji je u potpunosti onlajn univerzitet. Sa više od 45.000 studenata, univerzitet će sada obezbediti objekte u kojima studenti mogu da se sastaju i uče u metaverzumu.

Globalni kampus Univerziteta u Merilendu će sada ponuditi pet metaverzalnih kurseva koji će biti bez dodatnih troškova u poređenju sa kursevima koji nisu imerzivni. Ponuđeni kursevi će uključivati blokčejn, kao i kurseve biologije i astronomije.

„Obrazovanje je uzbudljiv slučaj upotrebe metaverzuma, a Meta Immersive Learning će pomoći kreatorima širom sveta da steknu veštine za metaverzum i stvore impresivna iskustva za učenike“, objasnio je Stiv Grabs, osnivač VictoryXR-a.

Među 10 univerziteta koji će ući u projekat su Državni univerzitet Nju Meksika, Dominguez Hills, Škola medicinskih sestara Univerziteta u Kanzasu, Univerzitet A&M na Floridi, Univerzitet Zapadne Virdžinije, Državni univerzitet Južne Dakote, Državni univerzitet Kalifornije, Jugozapadni Oregon Community College i A&M u Alabami.

Na drugoj strani

Uprkos svim naporima da liči na bujni univerzitetski kampus, oblast i dalje ostavlja utisak da samo igrate ranu kompjutersku igru. U poređenju sa naprednim univerzitetskim kampusima iz stvarnog života, njihove digitalne replike se osećaju prazno. Štaviše, kretanje u digitalnom prostoru može izazvati mučninu kretanja, jer je grafički razvoj za metaverzum još uvek u ranoj fazi.
Meta-in zaokret ka virtuelnoj stvarnosti doveo je do toga da tehnološki gigant izgubi značajnu količinu novca, a njegova metaverzalna jedinica, jedinica Reality Labs, prijavila je gubitke od 2,8 milijardi dolara u drugom kvartalu 2022.
Meta je imala svoju prvu emisiju obveznica u avgustu, prodavši 10 milijardi dolara duga kako bi dalje investirala u metaverse proizvode i druge inicijative.

Zašto bi trebalo da brinete

Bez obzira na sve zastoje, metaverzum će biti veliki. Neki stručnjaci insistiraju da će to biti sledeća iteracija interneta. Tehnološki behemoti širom sveta ulaze u trku za stvaranje metaverzuma.

Izvor: DailyCoin

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter