POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Metaverse industrija u Kini prikupila 780 miliona dolara investicija

Prema izveštajima, kinesko tržište metaverzuma je generisalo oko 780 miliona dolara investicija, a do 2030. godine predviđa se da će vredeti 5,8 biliona (trillion) dolara.

Trka za razvoj metaverzuma

Metaverse je nedavno stekao popularnost u Kini, otvarajući širok spektar novih i atraktivnih komercijalnih opcija. 16.000 aplikacija zaštitnih znakova povezanih sa metaverzom sugeriše da su kineski igrači spremni da uđu u virtuelni svet.

Lokalni izvor vesti navodi da je kineski metaverzalni sektor prikupio 780 miliona dolara (5,46 milijardi juana) u finansiranju. Izveštaj predviđa da će do 2030. godine kineski metaverzum imati tržišnu vrednost od 5,8 biliona dolara.

Navodno, oko 500 preduzeća radi na stvaranju metaverzuma u ​​Kini. Očekuje se da će tehnološki giganti kao što su Tencent, NetEase, ByteDance, Alibaba i Baidu uticati na razvoj metaverzalne industrije u zemlji. Na primer, Tencent poseduje 40% kompanije Epic Games (kreator Fortnite-a), koja je u avangardi razvoja metaverzuma.

Metaverse aplikacije koje privlače najviše interesovanja kineskih kompanija i potrošača uključuju igre, društvene mreže i e-trgovinu. Događaji uživo i saradnja na radnom mestu postaće sve popularniji kako se koncept bude razvijao i osnovna tehnologija napredovala.

Regulatorni pokušaji

Nakon razvoja metaverzuma, kineske vlasti nameću propise. U maju 2022, Kinesko udruženje računarske industrije koje podržava država osnovalo je komitet za metaverzum pod nazivom Profesionalni komitet Metaverse industrije.

Komitet će izraditi nacrt industrijskih standarda, pomoći vlastima da kreiraju mape puta za industriju, uspostaviti fondove za podršku početnicima i istražiti slučajeve upotrebe u proizvodnji, trgovini, turizmu, zdravstvu i obrazovanju.

Na drugoj strani

Kina nameće stroge propise za sadržaj koji generišu korisnici. U prošlosti je ometao razvoj metaverzalnih platformi kao što je Roblox, koje omogućavaju korisnicima da dizajniraju iskustva.
Kompanije će verovatno morati da se okrenu već postojećoj intelektualnoj svojini, kao što su filmovi i video igrice koje su dobile vladino odobrenje.

Kineski Big Tech i istaknuti start-upovi imaju tehnologije koje omogućavaju, uspostavljene potrošačke baze i značajna globalna partnerstva za izgradnju metaverzum platformi i iskustava.

Izvor: DailyCoin

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter