POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Michael Saylor kaže da je Bitcoin nada za finansijsku krizu u Libanu

Michael Saylor, predsednik kompanije MicroStrategy, preporučio je bitkoin kao jedinu nadu za krizom pogođenu bliskoistočnu zemlju, Liban.

Saylor je juče dao izjavu na Twiteru, komentarišući izveštaj Consumer News and Business Channel-a (CNBC).
Izveštaj je otkrio da je libanska funta u poslednje vreme izgubila preko 95% svoje vrednosti u odnosu na američki dolar (USD).

“#Bitcoin je nada za #Liban, gde je valuta izgubila 96% svoje vrednosti u odnosu na USD i banke su propale.” — Michael Saylor (@saylor) Novembаr 5, 2022 (Izvor)

Zanimljivo je da su mnogi Libanci koje je intervjuisao CNBC već videli Bitcoin kao utočište i svoju poslednju nadu za opstanak.
Neki lokalni stanovnici koriste rudarenje digitalnih tokena kao svoj primarni izvor prihoda, dok se okupljaju preko Telegrama kako bi razmijenili stabilcoin Tether (USDT) za dolare kako bi mogli platiti hranu.

Georgio Abou Gebrael, arhitekta čiji je prihod 90% od slobodnog rada plaćenog u kriptovaluti, rekao je:
“Bitcoin nam je dao nadu. Rođen sam u svom selu, ovde sam živeo ceo život, a bitkoin mi je pomogao da ostanem ovde.”

U međuvremenu, cena najvrednije kriptovalute, Bitcoin-a (BTC), prešla je tačku od 21 hiljada dolara krajem prošle nedelje.
Shodno tome, kripto tržište je te nedelje dobilo preko 40 milijardi dolara, čime je globalna tržišna vrednost iznosila preko 1,053 triliona dolara.

Međutim, u poslednja 24 sata, vrhunske kriptovalute su bile blago u minusu. Bitcoin je pao za 0,5%, dok je Ethereum (ETH) izgubio 1,25% svoje vrednosti.
Od deset najboljih kovanica, Binance Coin (BNB) je token sa najboljim učinkom u poslednjih sedam dana, sa povećanjem od preko 11%.

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter