Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

MicroStrategy za reinvestiranje konvertuje akcije u vrednosti od 500 miliona dolara u Bitcoin: prijava SEC-a

MicroStrategy, najveći institucionalni kupac Bitkoina (BTC), sklopio je sporazum sa dva agenta — Cowen and Company i BTIG — o prodaji svojih običnih akcija klase A u vrednosti od 500.000.000 dolara, otkriva se u podnesku Komisije za hartije od vrednosti (SEC).

MicroStrategy, čiji je suosnivač Majkl Sejlor, prikupila je približno 129.699 BTC tokom nekoliko godina po ukupnoj kupovnoj ceni od 3,977 milijardi dolara.
Uprkos neizvesnosti na tržištu, softverska firma za poslovnu analitiku nastavlja da sledi svoj cilj sticanja više BTC-a prodajom akcija kompanije.

„Nameravamo da koristimo neto prihod od prodaje bilo koje obične akcije klase A ponuđene u okviru ovog prospekta za opšte korporativne svrhe, uključujući kupovinu bitkoina, osim ako nije drugačije naznačeno u primenjivom dodatku prospekta.”

Kupovina pada je od suštinskog značaja za MicroStrategy jer je BTC rezerva kompanije pala na ukupnu vrednost od skoro 2,8 milijardi dolara – što je rezultiralo gubitkom od preko milijardu dolara, kao što pokazuju podaci Bitcoin Treasuries-a.

Isečak iz MicroStrategy-ovog SEC dokumenta. Izvor: SEC.gov

Slučajno, na dan podnošenja prijave, podaci iz Cointelegraph Markets Pro i TradingWiev pokazali su da je cena BTC/USD porasla za 11% na skoro 21.500 dolara.

FBI, zajedno sa još dve savezne agencije, CISA i MS-ISAC, zatražio je od američkih građana da prijave informacije koje pomažu u praćenju gde se hakeri nalaze.

FBI je zatražio od građana da prijave različite informacije koje bi im pomogle da pronađu napadače ransomvare-a, uključujući informacije o bitkoin novčaniku, beleške o otkupnini i IP adrese.

Loši akteri preferiraju fiat valutu za obavljanje nezakonitih aktivnosti u odnosu na bitkoin jer nepromenljiva priroda blokčejna omogućava vlastima da lako pronađu zločine.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter