POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Mondelez kupuje proizvođača energetskih pločica Clif Bar za oko 3 milijarde dolara

Kako bi povećao svoje poslovanje širom sveta sa snek barovima, Mondelez International Inc. je u ponedeljak objavio da će platiti 2,9 milijardi dolara za kupovinu proizvođača energetskih pločica Clif Bar & Company.

Prema Mondelezu, tvorac Cadburi-ja bi prodavcima takođe dao dodatne uplate na osnovu toga koliko novca zaradi od Clif Bara.

Ova akvizicija će dodati brendove barova Clif, Luna i Clif Kid u portfolio kompanije, dajući joj franšizu za snek barove u celom svetu od milijardu dolara.


Sally Grimes, izvršni direktor, Clif Bar & Company izjavila je da je Mondelez International pravi partner u pravo vreme da podrži Clif u njegovom sledećem poglavlju rasta. Svrhe i kulture ove dve kompanije su usklađene i deo su globalne kompanije za grickalice sa širokom ponudom proizvoda tako da im to može nam pomoći da ubrzaju njihov rast.

Prema navodima kompanije, Mondelez će nastaviti da proizvodi Clifovu robu u svojim fabrikama u Indijanapolisu u Indijani i Tvin Folsu u Ajdahu.

Zbog globalnog dometa kompanije i činjenice da takođe proizvodi Toblerone, Oreo i Tang, gigant za hranu i piće predviđa da će spajanje povećati svoju vrhunsku liniju u drugoj godini nakon zatvaranja.
To će takođe rezultirati sinergijom troškova za Clifovu distribuciju.

Kako Mondelez pokušava da restrukturira svoj portfolio za veći dugoročni rast, akvizicija Clif Bara je deveta transakcija od 2018.

Dok je njegov dugoročni cilj rasta veći od 3%, Mondelez predviđa da će se organski neto prihod povećati za preko 4% u 2022.

Prema Mondelezu, očekuje se da će kupovina biti završena u trećem kvartalu.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter