POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Najezda zahteva za Ethereum ETF-ove u SAD!

Američka Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) nedavno je preplavljena zahtevima za Ether (ETH) ETF-ove, pri čemu je ukupno 11 zahteva predato u manje od nedelju dana.

Najnoviji zahtev za ETF ProShares podnet je 3. avgusta i predlaže ETF koji će imati jednaku težinu za Bitcoin i Ether. Prema podnetom zahtevu, fond će pratiti “performanse držanja dugih pozicija u najbližim mesečnim futures ugovorima za Bitcoin i Ether.”

Prema analitičaru Bloomberg-a, Jamesu Seyffartu, fond menadžer ProShares sada je podneo ukupno četiri odvojena zahteva za ETF-ove bazirane na Etheru u poslednjih nekoliko dana, uključujući ETF sa dvostrukom strategijom futuresa za Bitcoin i Ether, ETF sa kratkom strategijom za Ether i ETF sa strategijom za Ether.

Nakon Volatility Shares-a, stigli su Bitwise Asset Management, Roundhill Financial, Van Eck, ProShares i Grayscale Investments, koji su svi podneli nove zahteve za ETF-ove na Ether futuresima 1. avgusta.

Važno je napomenuti da SEC do sada nije odobrio ETF koji prati futures ugovore za Ether. S druge strane, ETF-ovi koji prate Bitcoin futures ugovore postoje od oktobra 2021. godine.

Ako SEC ne odbaci nijedan od ovih zahteva, ETF-ovi bazirani na Etheru će biti pokrenuti 75 dana od datuma podnošenja zahteva, pri čemu će Volatility Shares ETF biti prvi koji će početi sa radom 12. oktobra.

Ključna razlika između proizvoda sa futuresima i spot ETF-ova je da prvi prate cenu futures ugovora, dok u drugom slučaju izdavač ETF-a zapravo kupuje osnovnu imovinu. Spot ETF-ovi se široko smatraju važnijima jer uključuju da menadžer fonda kupuje i zadržava osnovnu imovinu.

Ovaj talas zahteva za ETF-ovima fokusiran na Ether usledio je nakon serije zahteva od strane velikih kompanija koje žele da pokrenu spot Bitcoin ETF-ove. Najveći upravljački fond na svetu, BlackRock, među njima je koji želi ponuditi prvi spot Bitcoin ETF u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter