POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Neizvesnost oko spajanja, gde će ići cena Ethereuma (ETH)?

Najiščekivaniji kripto događaj, Ethereum-ov prelazak sa Proof-of-Work (PoW) u Proof-of-Stake (PoS) mehanizam konsenzusa je udaljen samo nekoliko sati. Kakva su očekivanja za cenu etra?

Medveđa osećanja gutaju Ethereum (ETH)

Sa spajanjem Ethereuma za samo nekoliko sati, mnogi bi očekivali da će osećanja o ETH-u biti pozitivna. Međutim, pre nego što je izveštaj o CPI-u izazvao širi pad tržišta kriptovaluta, ETH je bio u gubicima, dok su drugi kriptovaluti ojačali.

Razlog za medveđe raspoloženje Ethereuma proizilazi iz neizvesnosti u vezi sa ishodom predstojećeg spajanja. U poslednjoj nedelji, Ethereum proizvodi su činili 62 miliona dolara od 63 miliona dolara koji su istekli iz kriptovaluta.

Ovi odlivi proizilaze iz straha da stvari možda neće ići kako je planirano sa spajanjem Ethereuma. Sa stotinama milijardi vezanih za ekosistem Ethereum, razumljivo je razumeti zašto bi strahovi od neuspešne nadogradnje mogli dovesti do velikog pada cene ETH.

Šta je u prodavnici za Ethereum (ETH)?

Reagujući na rezultate CPI, cena Ethereuma je pala za više od 10% na najniži nivo od 1.564 dolara. Međutim, cena ETH-a se sada oporavila iznad 1.600 dolara sa spajanjem za samo nekoliko sati.

24-časovni grafikon cena za Ethereum (ETH). Izvor: CoinMarketCap

Ako se cena ETH zadrži iznad ovog nivoa prilikom spajanja, Ethereum bi mogao ponovo da testira 1.800 dolara pre nego što poraste. Iako predviđanja cena nisu astronomska za narednih nekoliko dana, GovCapital je predvideo da bi ETH mogao dostići 4 hiljade dolara u jednoj godini.

Na drugoj strani

Šanse da spajanje pođe po zlu su male jer su Ethereum programeri izvršili spajanje desetine puta na tri različite testne mreže.
Pored toga, nakon nadogradnje Bellatrix-a 6. septembra, programeri Ethereum Fondacije uverili su zajednicu u bezbednost spajanja glavne mreže.

Kao druga najveća kriptovaluta, uspeh ili neuspeh spajanja Ethereum-a će sigurno imati dalekosežne posledice po celu industriju.

Izvor: investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter