POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Nemačka i SAD dele prvo mesto na globalnoj kripto rang listi

SAD se penju na rang listi da bi se pridružile Nemačkoj na samitu jer progresivni propisi i institucionalno usvajanje podstiču upotrebu kriptovaluta u obe zemlje.

Na najnovijoj kvartalnoj globalnoj rang-listi kriptovaluta koju je objavila analitička kompanija Coincub, Nemačka i Sjedinjene Države su podelile prvo mesto.

Obe zemlje sada drže prva mesta, a Nemačka je zamenila Sjedinjene Države koje su u usponu, koje su ranije dominirale na rang listi za prvi kvartal 2022.
Njihova istaknutost je rezultat naprednog pravnog okvira i značajnih ulaganja u Bitcoin (BTC) od strane uspostavljenih institucija.

Devet glavnih faktora koji čine Coincub-ovu rang listu uključuju vladu, finansijske usluge, stanovništvo, oporezivanje, razvoj talenata i učesnike u industriji, trgovinu, prevare i ekološki potencijal. Bodovi se zbrajaju u svih devet kategorija. Da bi se napravila detaljnija evaluacija, trenutna metodologija rangiranja je dodala nove potkategorije kao što su početne ponude novčića i kursevi kripto edukacije.

Važan faktor u usponu Nemačke na vrh rang-liste ranije ove godine bila je njena odluka da dozvoli svojoj industriji štednje da koristi sredstva kriptovaluta i iskoristi politiku nultog poreza na kapitalnu dobit od bitkoina i etra (ETH) koja se drži više od godinu.

Zbog izvršne naredbe predsednika Džoa Bajdena o obezbeđivanju odgovornog razvoja digitalne imovine, koja je izdata u martu 2022. godine, Sjedinjene Američke Države su se popele sa treće na prvo mesto. Naredba ima za cilj da obezbedi da se prostor razvija odgovorno, da zaštiti potrošače, da održi finansijsku stabilnost i da spreči kriminalno ponašanje.

Coincub je takođe naveo odluku globalne investicione kompanije Fidelity da uključi izloženost Bitkoinu kao deo odabranih američkih penzionih fondova u aprilu 2022. kao ključnu ulogu u usponu zemlje na kripto rang listi. Povučene su paralele sa potezom nemačke kompanije za finansijske usluge Sparkasse da omogući svojih 50 miliona korisnika da kupuju bitkoin direktno sa svojih bankovnih računa.

Švajcarska je treća na globalnoj kripto rang listi, vođena najnovijim razvojem u zemlji, u kojoj je kanton Lugano priznao bitkoin kao zakonito sredstvo plaćanja.
Ovo je omogućilo građanima u ovoj oblasti da koriste BTC za svakodnevna plaćanja, uključujući poreze i opštinske račune i usluge.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter