POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

NFT transformišu način na koji se navijači klade na buduće sportske zvezde

Web3 sportska platforma usmerena na fanove koristi NFT da bi donela novi nivo povezanosti i vlasništva u klađenje na uspeh budućih sportista.

Nezamenljivi tokeni (NFT) i svet sporta su na obostrano korisnoj putanji ka sledećoj generaciji povezivanja.

Ovo poslednje je katalizator za više mejnstrim usvajanja, sa prosečnim ljubiteljima sporta koji žure da prikupe NFT memorabilije i karte za događaje koje podržava Web3.
Dok NFT daju industriji nikada ranije iskusan nivo demokratije i povezanosti za kojom obožavaoci žude.

Platforma FANtium koristi NFT da podiže finansiranje sportista na viši nivo.
Navijači mogu da koriste digitalna sredstva kao što su opklade na budući uspeh svojih omiljenih nadolazećih sportskih zvezda.

Međutim, umesto da se klade i odu sa samo novčanom nagradom, NFT omogućavaju navijačima da se povežu sa sportistima i da imaju ponavljajuće nagrade na osnovu njihovog uspeha.

Platforma je 11. oktobra zatvorila rundu finansiranja koju su podržale istaknute ličnosti iz sveta Web3 i sporta, kao što su Sebastijan Borget, suosnivač i glavni operativni direktor metaverzuma Sandbox, i profesionalni austrijski teniser Dominic Thiem.

Cointelegraph je razgovarao sa Džonatanom Ludvigom, izvršnim direktorom i osnivačem FANtiuma, da bi razumeo kako uspeh sportista može da se frakcioniše i demokratizuje kroz Web3 tehnologije.

Ludvig je naglasio da se NFT u ovom slučaju ne radi samo o sportskim predmetima:

„Radi se o učešću u zajednici i karijeri sportiste na način koji nikada ranije nije urađen.”
Prema rečima generalnog direktora, blockchain tehnologija oduzima sve „posrednike između navijača i sportiste“ kada je u pitanju njihovo finansiranje i nagrade za njihov uspeh.

Iako je uspeh ponekad teško kvantifikovati, NFT mogu stvoriti fiksni udeo u zaradi, dakle, uspeh sportiste. Ovo je obično povezano sa novčanom nagradom koju osvaja sportista, ali može biti i prihod od sponzorstva.

Ludvig objašnjava da FANtium model uključuje istorijske podatke o svim sportistima u tom sportu kako bi se osiguralo da:

„Ljubitelji sporta imaju atraktivan povrat ulaganja, a sportisti imaju primamljivu alternativu za finansiranje svoje karijere.

Iako je uspeh ponekad teško kvantifikovati, NFT mogu stvoriti fiksni udeo u zaradi, dakle, uspeh sportiste. Ovo je obično povezano sa novčanom nagradom koju osvaja sportista, ali može biti i prihod od sponzorstva.

Ludvig objašnjava da FANtium model uključuje istorijske podatke o svim sportistima u tom sportu kako bi se osiguralo da:

Dok su Web3 inicijative u sportskoj industriji često favorizovale velike sportske zvezde kao što je Kvoterbek NFL-a Tom Brejdi koji je objavio NFT kolekciju sa ESPN-om ili timovima iz velike lige kao što su Houston Tekans, Ludvig tvrdi da je uspeh nadolazećih talenata takođe treba ceniti.

pexels marti pardo 1657323 1
NFT transformišu način na koji se navijači klade na buduće sportske zvezde 2

„Afirmisani profesionalni sportisti već zarađuju dovoljno novca da pokriju svoje tekuće troškove“, kaže on. Oni takođe mogu da koriste prihode da „učine vredna specijalna ulaganja u svoju karijeru“.

Međutim, za sportske zvezde budućnosti mogu da koriste ove opklade slične NFT-u da unaprede svoju karijeru:

„S druge strane, mladim talentima u usponu je potreban kapital da bi započeli karijeru i stigli do vrha.
Ludvig kaže da ovo uključuje i studente i mlade sportiste.

Nedavno, u svetu profesionalnog sporta, liga Karate Combat objavila je svoj plan da pokrene decentralizovanu autonomnu organizaciju (DAO) za upravljanje sportistima unutar lige.

Sportski metaverse startup LootMogul takođe je nedavno obezbedio 200 miliona dolara finansiranja za podsticanje razvoja metaverzuma fokusiranog na igre.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter