POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Nike planira da smanji oko 2% radnih mesta

Nike je u četvrtak saopštio da će otpustiti oko 2% svog ukupnog radne snage, što je više od 1.600 radnih mesta, dok ovaj gigant u industriji sportske odeće pokušava da smanji troškove nakon što je zabeležio slabije profite ove godine.

Globalni konkurenti Nike-a, kao što su Adidas, Puma i JD Sports, takođe su upozorili na slabije prihode ove godine, jer potrošači smanjuju neobaveznu potrošnju.

U decembru je Nike najavio plan uštede od 2 milijarde dolara u naredne tri godine putem koraka koji uključuju smanjenje ponude nekih proizvoda, poboljšanje lanca snabdevanja, smanjenje menadžerskih slojeva i povećanje upotrebe automatizacije.

Kompanija je takođe najavila da će pretrpeti troškove otpremnine za zaposlene od oko 400 miliona do 450 miliona dolara u trećem kvartalu.

Prema podacima iz dokumentacije kompanije, Nike je imao otprilike 83.700 zaposlenih krajem 31. maja 2023. godine.

Wall Street Journal, koji je prvi izvestio o ovim vestima, rekao je da će otpuštanja početi u petak, a druga faza biće završena do kraja tekućeg kvartala.

Prema izveštaju, očekuje se da otpuštanja neće uticati na zaposlene u prodavnicama i distributivnim centrima ili one u timu za inovacije.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter