POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Nucera očekuje gotovo udvostručenje prodaje u trećem kvartalu!

Nucera je u ponedeljak izvestila o snažnom rastu prodaje i operativne dobiti u trećem kvartalu, ali je upozorila da će ulaganja u postrojenja za proizvodnju zelenog vodonika možda opteretiti zaradu tokom finansijske godine 2022/23. Nucera inače nudi tehnologiju za proizvodnju vodonika putem alkalne vodene elektrolize.

Izveštavajući o svojim prvim finansijskim rezultatima nakon spektakularnog izlaska na tržište u julu, nemačka kompanija je saopštila da je prodaja porasla za 90% u odnosu na prethodnu godinu, dostigavši iznos od 187,5 miliona evra. Dobit pre kamata i poreza (EBIT) je porasla za 59%, dostigavši 7 miliona evra.

“Sa zadovoljavajuće visokim prilivom gotovine od IPO-a, dobro smo opremljeni za sistematsku i brzu implementaciju narednih koraka u našoj strategiji rasta,” rekao je finansijski direktor Arno Pfannschmidt.

Nucera je izjavila da očekuje da će postojeće narudžbe nastaviti da podstiču snažan rast prodaje u tekućoj fiskalnoj godini.

Međutim, potrebna ulaganja u postrojenja za elektrolizu vode za proizvodnju zelenog vodonika u industrijskim razmerama se očekuje da će opteretiti EBIT maržu kompanije, koja je iznosila 3,7% u trećem kvartalu, što je pad sa 4,4% u odnosu na prethodnu godinu.

U svojoj prezentaciji investitorima, podružnica Thyssenkrupp-a je najavila negativnu EBIT maržu koja se očekuje u sledećem kvartalu zbog troškova ekspanzije zelenog vodonika.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi ovde.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter