POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Nvidia objavila izvanredne rezultate za drugi kvartal

Nvidia je izvestila da su drugo-kvartalni rezultati bolji od očekivanih, uz optimistične prognoze, dok trka za usvajanje generativne veštačke inteligencije i dalje podstiče potražnju za njenim čipovima.

NVIDIA Corporation je u posleratnom trgovanju porasla više od 9%.

Nvidia je objavila prilagođeni EPS od 2,70 dolara uz prihod od 13,51 milijardi dolara. Analitičari koji su anketirani od strane Investing.com očekivali su EPS od 2,07 dolara uz prihod od 11,13 milijardi dolara.

Visokomarginalni posao sa podacima u centrima za obradu porastao je za 171% na rekordnih 10,32 milijarde dolara u drugom kvartalu u odnosu na isti period prošle godine, dok se poslovni sektor sve više okreće ubrzanom računarstvu i generativnoj veštačkoj inteligenciji umesto opšteg računarstva.

S porastom potražnje za veštačkom inteligencijom, Nvidia se nametnula kao dominantna opcija za startape i kompanije koje žele da prošire svoje poslovanje u oblasti veštačke inteligencije, nudeći niz proizvoda povezanih sa veštačkom inteligencijom, uključujući čipove i oblak za obuku modela generativne veštačke inteligencije.

Prihod u poslovnom sektoru gejminga porastao je za 22% na 2,49 milijardi dolara tokom ovog kvartala.

Za treći fiskalni kvartal, kompanija prognozira prihod od 16 milijardi dolara, sa varijacijom od 2%. To je iznad procena od Investing.com za 12 milijardi dolara. Bruto marže se očekuju da će biti između 71,5% i 72,5%, s varijacijom od 50 baznih poena.

Kompanija za proizvodnju čipova takođe je otkrila dodatni plan otkupa akcija u vrednosti od 25 milijardi dolara, s očekivanjem da će otkup akcija trajati tokom ove godine.

Prema rečima Wedbush-a, daleko bolje od očekivanih prognoza “će biti gorivo za motor da pokrene tehnološki uzlet koji očekujemo da će se nastaviti tokom ostatka godine uprkos nedavnom povlačenju i nervozi oko Feda,” navedeno je u belešci Wedbush-a nakon objave Nvidia-inih rezultata.

Najnoviji rezultati takođe ukazuju da će troškovi preduzeća na veštačku inteligenciju dobiti masivan podsticaj, dodaje Wedbush, što će koristiti kompanijama povezanim s veštačkom inteligencijom, uključujući Microsoft, Google, Apple Inc, Oracle, Palantir Technologies Inc, MongoDB, Snowflake Inc, Salesforce, Advanced Micro Devices Inc, C3.AI i mnoge druge.

“Ovaj talas potrošnje procenjujemo da će rezultirati konzervativno dodatnih 800 milijardi dolara potrošnje preduzeća/potrošača tokom naredne decenije”, dodaje Wedbush.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter