POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Online platforma za trgovanje Webull treba da postane javna putem SPAC ugovora vrednog 7,3 milijarde dolara

Webull planira da postane javna spajanjem sa specijalnom svrhom akvizicije kompanije u poslu vrednom 7,3 milijarde dolara. Ova internet platforma za investiranje sa sedištem u Njujorku udružiće se sa SK Growth Opportunities Corporation u drugoj polovini godine, pod uslovom da dobije regulatorna i odobrenja akcionara. Kombinovana kompanija će biti listirana na Nasdaqu kao Webull pod novim simbolom.

Kompanije specijalne svrhe za akviziciju, poznate kao SPAC-ovi, prikupljaju kapital putem inicijalne javne ponude i koriste gotov novac da se spoje sa privatnom kompanijom i učine je javnom, obično u roku od dve godine.

Nakon suše tokom poslednje dve godine, ovo tržište pokazuje znake oporavka dok bikovsko tržište nastavlja da jača, a kamatne stope počinju da se stabilizuju.

Webull je lansirao svoju trgovačku platformu u SAD-u 2018. godine i doživeo je ogroman rast tokom pandemije Covid-19, kako su mnogi Amerikanci postali trgovci po prvi put tokom blokada. Kompanija je u 2023. godini imala 370 milijardi dolara u trgovinskim obimima i 430 miliona opcija ugovora koje su trgovane putem njene platforme.

U poređenju sa svojim konkurentom Robinhood, klijenti Webulla su obično aktivniji i napredniji investitori, koristeći analitičke alate poput grafikona kako bi odlučili kada ulaziti i izlaziti iz svojih trgovačkih pozicija, rekao je izvršni direktor Anthony Denier u intervjuu za CNBC 2021. godine.

Izvor:

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter