POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Osma runda otkaza u Twitteru

Twitter Inc otpustio je desetine zaposlenih u subotu, što je najmanje osma runda otpuštanja zaposlenih otkako je Elon Mask preuzeo društvenu mrežu krajem oktobra, prenosi Reuters.

Otkazivanje radnih mesta uticalo je na veći broj inženjerskih timova, uključujući one koji se bave tehnologijom oglašavanja, glavnom Twitter aplikacijom, kao i tehničkom infrastrukturom kako bi Twitter sistemi funkcionisali, navodi se u izveštaju američke publikacije fokusirane na tehnologiju rano u nedelju, citirajući ljude koji su direktno upoznati sa ovom temom.

Twitter nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Početkom novembra, Twitter je otpustio oko 3.700 zaposlenih u merama smanjenja troškova od strane Maska, koji je kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

U Informacijama se navodi da je cilj poslednjeg otpuštanja radnih mesta da se nadoknadi pad prihoda nakon Maskovog preuzimanja, dodatnim smanjenjem broja zaposlenih, koji se već smanjio za najmanje 70 odsto na otprilike 2.000.

Musk je u novembru rekao da usluga doživljava “masovni pad prihoda” jer su oglašivači smanjili reklamiranje zbog zabrinutosti zbog moderiranja sadržaja.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter