POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Osnivač Ethereuma Vitalik Buterin vidi potencijal u ChatGPT-u i AI

Vitaliku Buterin se dopao OpenAI-jev ChatGPT, čet-bot sa veštačkom inteligencijom koji je osvojio svet nakon objavljivanja prošlog decembra. Osnivač Ethereuma je nedavno objavio post na blogu u kojem deli svoje iskustvo dok je koristio ChatGPT 3.5 za rešavanje problema iz stvarnog sveta.

Prema postu na blogu, Vitalik Buterin je pitao ChatGPT kako da napiše skriptu koja bi izračunala očekivano vreme javnog prevoza između dve date GPS koordinate. AI chatbot je odgovorio pružanjem primera željene skripte i skupova podataka za fino podešavanje upita. Kada su upitani za veze ka dodatnim resursima koji bi pomogli u vezi sa pitanjem, ChatGPT je sastavio i podelio veze u skladu sa tim.

Nakon unosa dodatnih detalja i finog podešavanja svojih upita, osnivač Ethereuma je bio iznenađen kada je video da mu je ChatGPT obezbedio dijagram raspršenosti parova vremenska razdaljina kako bi pomogao u njegovom upitu o optimizaciji vremena putovanja javnog prevoza. Chatbot je takođe obezbedio skriptu za tumačenje podataka o lokaciji iz onlajn resursa.

Nakon interakcije sa ChatGPT-om, Buterin je zaključio da „postoji iznenađujuće precizan odnos koji reguliše vreme putovanja od tačke A do tačke B koji se nekako održava u tako radikalno različitim tranzitnim medijima kao što su pešačenje, metro i autobusi, avioni i međuplanetarni i hipotetički međuzvezdani prostori (svemirska letelica)“.

Vitalik Buterin je bio impresioniran sposobnošću ChatGPT-a da ga nauči o onlajn bibliotekama i interfejsima za programiranje aplikacija (API) koje nikada ranije nije koristio. Prema njegovim rečima, čet-bot sa veštačkom inteligencijom smanjuje barijeru za ulazak između amatera i profesionalaca. ChatGPT je postao prilično popularan zbog svog jednostavnog interfejsa i stručnosti u nekoliko veština, od programiranja do istraživanja.

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter