Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Pad kripto tržišta smanjuje potrošnju energije Bitkoina za trećinu

Ovomesečni oštar pad vrednosti kriptovaluta rezultirao je odgovarajućim padom visoke potrošnje električne energije blokčejna.
Potrošnja energije Bitkoina smanjila se za više od trećine tokom poslednjih nekoliko nedelja, prema proračunima Alexa de Vrisa o godišnjem trošenju električne energije, ekonomiste digitalne valute.

Godišnja potrošnja energije Bitcoin-a smanjena je sa 204 teravat-sata (TWh) 11. juna na 132 TWh 23. juna. Trenutna potrošnja energije je i dalje veoma visoka uprkos velikom smanjenju.
To je uporedivo sa godišnjom potrošnjom energije u Argentini.

BTC rudari zarađuju nove tokene potvrđivanjem transakcija kroz energetski intenzivan proces rešavanja složenih zagonetki. Kao što BTC ceni, to je veći podsticaj za rudare da unaprede operacije nabavkom novih mašina.

Pošto je BTC prošle godine dostigao vrhunac od 69.000 dolara, godišnja potrošnja električne energije blokčejna kretala se između 180 i 200 TWh.

Međutim, ako cena BTC-a postane preniska, rudari rizikuju da izgube novac u troškovima električne energije. De Vries je rekao da je situacija sve teža [za rudare] kako cene rastu, gde to ne ograničava samo njihovu sposobnost daljeg razvoja. Međutim, to će uticati na njihov svakodnevni rad.

Ethereum koristi isti energetski intenzivan proces da bi osigurao svoj blockchain kao Bitkoin.
Međutim, Ethereum zajednica će uskoro preći na mehanizam konsenzusa dokaza o ulozima, energetski efikasniji sistem za validaciju novih transakcija.

Od poslednjeg pada, BTC i ETH su se uveliko oporavili. Vratili su se sa 17,588 dolara. i 880 dolara na 21.449 i 1.229 dolara od danas.

Izvor: CoinQuora

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter