POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Pad obima trgovanja ETH počeo je u septembru 2022.

Obim trgovanja ETH širom kripto berzi je 26. maja pao na najniži nivo u poslednjih pet godina, čime je ukupan iznos Etirijuma koji se drži na berzama iznosio 17,86 miliona.
Ovakav drastičan pad berzanske ponude ETH nije zabeležen od aprila 2018.

Prema podacima Glassnode-a, samo 14,85% ukupne zalihe ETH se trenutno drži na centralizovanim berzama, u poređenju sa 25-26% koliko su iznosile 2021.

Pad ponude ETH počeo je u septembru 2022. godine, i značajno opao nakon krize FTX-a u novembru. Osim pada obima trgovanja, adrese Ethereum novčanika koje drže više od 100 ETH takođe su pale na šestomesečni minimum.

Dva značajna događaja mogla su da utiču na pad ETH na centralizovanim berzama u nedavnoj prošlosti. Prvi je kolaps kripto berze FTX, što je mnoge navelo da premeste svoja kripto sredstva iz novčanika na berzama u novčanike za samostalan nadzor; drugi, i najvažniji, je Shapella nadogradnja.

Shapella je napravila mesto hiljadama validatora da povuku svoj uloženi ETH. Međutim, suprotno popularnom verovanju, manjina validatora odlučila je da poništi ulog, dok je većina samo povukla svoje nagrade za ulaganje.

Pomeranje sredstava sa berzi smatra se bikovskim znakom, što ukazuje da trgovci ne žele da prodaju svoj ETH po trenutnoj ceni. 

Glavne kripto berze kao što su Binance, Kraken i druge, koje su podržale nadogradnju Shapelle zabeležile su značajan odliv ETH iz svojih novčanika, što je dovelo do pada trenutnog bilansa.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter