POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Panasonic je ostvario skok dobiti od 42% u prvom kvartalu!

Japanski Panasonic Holdings ostvario je operativnu dobit od 90,37 milijardi jena ($637 miliona) u prvom kvartalu zaključno sa junom, u poređenju sa prosečnom prognozom od 91,18 milijardi jena u anketi sprovedenoj među 11 analitičara Refinitiva.

Panasonic, čija energetska jedinica proizvodi baterije za Teslu Inc, ostvario je skok u dobiti zahvaljujući slabijem jenu i snažnijoj prodaji u automobilskom i energetskom sektoru.

Jedinica za baterije, Panasonic Energy, i Subaru saopštili su da su započeli pregovore o uspostavljanju partnerstva za snabdevanje baterijama za električna vozila, kojim će japanski proizvođač automobila biti snabdeven cilindričnim litijum-jonskim baterijama.

Panasonic, čiji proizvodi obuhvataju potrošačku elektroniku, robotske dostavljače, senzorske kamere i samouslužne sisteme za plaćanje, održao je svoju prognozu za celu godinu na 430 milijardi jena koja je nadmašila prosečnu prognozu profita od 413,96 milijardi jena u anketi sprovedenoj među 20 analitičara Refinitiva.

Prošlog meseca je izvršni direktor jedinice za proizvodnju baterija Panasonic-a izjavio za Reuters da će jedinica morati da izgradi još četiri fabrike kako bi postigla cilj o značajnom povećanju godišnjeg kapaciteta baterija za električna vozila do 2031. godine.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter