POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Potop na berzama: Šta se juče dešavalo?

Dow Jones industrijski indeks je zatvoren na nižem nivou u četvrtak, pod pritiskom pada cene akcija Walmart-a i nastavka skoka prinosa na obveznice.

Dow Jones industrijski indeks je pao za 0,8%, ili 290 poena, Nasdaq je pao za 1,2%, dok je S&P 500 pao za 0,8%.

Prinosi na obveznice rastu, pri čemu prinos 10-godišnjih američkih obveznica preti da će dostići najviši nivo u poslednjih 16 godina, dok investitori razmatraju perspektivu da će Fed ponovo povećati kamatne stope kasnije ove godine.

Walmart pao iako ostvaruje veći profit 

Walmart Inc je pao skoro 2%, iako je podigao godišnju prognozu nakon rezultata drugog kvartala koji su premašili očekivanja Vol Strit analitičara, zahvaljujući snažnim performansama u prodaji prehrambenih proizvoda i e-trgovini.

Ogromni prehrambeni posao ovog supermarketa porastao je visokim jednocifrenim stopama u kvartalu, uz napomenu o povećanju tržišnog udela i rastu privatnih brendova.

Brige o snazi potrošača su opterećivale trgovce, ali CEO Walmart-a, Doug McMillon, je rekao da bi dalji problemi za potrošače mogli ojačati potražnju za jeftinijim proizvodima, što bi moglo povećati prihod.

Cisco porastao 3%

Cisco Systems je porastao više od 3%, podržan boljim rezultatima u fiskalnom četvrtom kvartalu, jer je kompanija za računarske mreže osvojila tržišni udeo i povećala marže.

S druge strane, Wolfspeed je pao 17% nakon što je prijavio kvartalni gubitak koji je bio veći od očekivanog i pesimističnu godišnju prognozu.

CVS Health se strmoglavio nakon što je Blue Shield prekinuo veze

CVS Health je pao više od 8% nakon što je Blue Shield of California saopštio da više neće koristiti jedinicu kompanije Caremark. Pad u vrednosti CVS-a je dodao gubicima od preko 20% od početka godine, budući da je ovaj gigant u oblasti farmaceutike došao pod pritisak kao rezultat konkurencije niskotarifnih farmaceutskih kompanija, uključujući Amazon Pharmacy.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter