POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Rezerve Tether-a na kripto berzama dostigle sedmomesečni maksimum!

Rezerve razmene za Tether (USDT), popularni stabilni koin, dostigle su sedmomesečni maksimum od 9,99 milijardi dolara, što ukazuje na bullish sentiment među investitorima. Ovo se dešava usred regulatornih nesigurnosti i 18-mesečnog kontinuiranog pada ukupnog tržišta stabilnih koina na 123,8 milijardi dolara.

Unatoč opštem padu na tržištu, USDT je zadržao svoju poziciju kao najveći stabilni koin po tržišnoj kapitalizaciji, trenutno vrednoj 83,5 milijardi dolara. Porast rezervi razmene ukazuje na to da investitori sve više koriste USDT kao sigurno utočište, pri čemu su zalihe porasle za 40% od juna.

Dodatnu kompleksnost na tržištu stabilnih koina donelo je i kontroverzno potez Alameda Research-a prošle godine. Tokom bankrota kripto-trgovinske platforme FTX, Alameda je otkupila 38 milijardi vrednih Tether-a, kako je istakao direktor Coinbase-a Conor Grogan.

Pored rezervi na berzama, postoji i značajna količina Tether-a u opticaju izvan ovih platformi. Prema dostupnim podacima, otprilike 30 milijardi dolara vrednih Tether-a trenutno je u opticaju izvan berzi.

Iako porast rezervi razmene USDT ukazuje na bullish sentiment među investitorima, to je u suprotnosti s opštim padom ukupne tržišne kapitalizacije stabilnih koina u poslednjim mesecima. Ovaj trend ukazuje na kontinuirani uticaj regulatornih nesigurnosti na tržište i ističe ulogu Tether-a kao percipirane sigurne luke u ovom volatilnom pejzažu.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter