POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Ripple će eskalirati pravnu raspravu sa SEC-om u vezi sa XRP pred Vrhovnim sudom.

Ripple, kompanija iza digitalne valute XRP, ušla je u pravnu bitku sa Upravom za hartije od vrednosti i berzu (SEC) u decembru 2020. godine kada joj je bilo prebacivano nezakonito trgovanje XRP tokenima kao vrednosnim papirima. Ovaj spor je doživeo značajan preokret u julu 2023. kada je sudija Analisa Torres zaključila da XRP nije vrednosni papir, dok se institucionalna prodaja tokena mogla klasifikovati kao neprijavljena prodaja vrednosnih papira.

Odlazak SEC-a iz suđenja u slučaju Ripple u oktobru 2023. godine dodatno je ojačao poziciju Ripple-a. Ovaj potez je od strane mnogih viđen kao priznavanje dominantne pozicije Ripple-a u sporu oko statusa XRP-a kao vrednosnog papira.

Gradeći na ovom zamahu, izvršni direktor Ripple-a, Brad Garlinghouse, objavio je u četvrtak, 9. novembra 2023. godine, na DC Fintech Week 2023, planove za eskalaciju njihovog sudskog spora sa SEC-om pred Vrhovnim sudom. Garlinghouse je naveo pristrasno povlačenje ponude za vansudsko poravnanje kao jedan od glavnih razloga za ovu eskalaciju.

Dok ovi pravni postupci i dalje traju, vrednost XRP-a kompanije Ripple je značajno porasla. Samo u novembru, XRP je zabeležio skok od 35%, što čini impresivnih 80% dobitka od početka godine. Ovo sugeriše da, uprkos pravnim izazovima sa kojima se susreće Ripple, poverenje investitora u XRP ostaje visoko.

Dok se pravna borba nastavlja, sada kada Ripple vodi stvar pred Vrhovnim sudom, biće zanimljivo videti kako će ovo uticati na budućnost XRP-a i Ripple-a kao celine.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter