PRIJAVI SE ZA KURS BERZE (POPUST 50%)

Pretraga
Close this search box.

Sa povlačenjem od 60 procenata, kripto-povezani ETF-ovi su najveći gubitnici u 2022

Do sada ove godine, fondovi kojima se trguje na berzi sa ukusom kriptovaluta zakrčili su listu najlošijih u ovoj industriji. U ponedeljak, 16. maja 2022, grafikon cena svećnjaka i osvetljeni Bitcoin logo se odražavaju unutar BitBase razmene kriptovaluta u Barseloni, Španija. Uništenje algoritamskog stabilcoina TerraUSD i njegovog sestrinskog tokena Luna smanjilo je ukupnu vrednost triliona dolara kripto sektora za više od 270 milijardi dolara u najburnijoj nedelji za trgovanje bitkoinima u najmanje dve godine.

U ponedeljak, 16. maja 2022, grafikon cena sveća na tehničkoj analizi i osvetljeni Bitcoin logo se odražavaju unutar BitBase razmene kriptovaluta u Barseloni, Španija. Uništenje algoritamskog stabilcoina TerraUSD i njegovog sestrinskog tokena Luna smanjilo je ukupnu vrednost triliona dolara kripto sektora za više od 270 milijardi dolara u najburnijoj nedelji za trgovanje bitkoinima u najmanje dve godine.

Do sada ove godine, fondovi kojima se trguje na berzi sa ukusom kriptovaluta zakrčili su listu najlošijih u ovoj industriji. Prema statistici, šest ETF-ova bez zaduženja sa najlošijim učinkom na tržištu od 6,6 biliona dolara u 2022. su svi kripto-vezani fondovi. Global Ks Blockchain ETF od 63 miliona dolara (ticker BKCH) je najveći gubitak, za 64% manje od godine do danas.

Iako je broj kripto-povezanih ETF-ova porastao u poslednjih godinu dana, učinak je bio loš. Slabljenje špekulativnog ludila i stroža monetarna politika doveli su do pada bitkoina za više od 30% ove godine, srušivši cene javnotrgovanih firmi povezanih sa digitalnom imovinom. Prema UBS-u, prednost je u tome što je, čak i kada se broj sredstava povećao, prilivi bili umereni, ograničavajući ukupan uticaj na portfelje.

BTCUSD 2022 06 06 19 34 53 e5e02
Bitcoin je od vrha do dna izgubio 63% vrednosti.

„Tokom prošle godine, kripto ETF-ovi su se proširili kao ludi, sa više vrsta i nižim troškovima, ali prilivi su bili sumorni“, rekao je Džejms Malkolm, direktor stranog valutnog i kripto istraživanja u UBS. “Kao rezultat toga, ne verujem da je ukupan uticaj na portfelje redovnih ljudi značajan.” Šoping euforija je izbledela pre godinu dana, a ovo je još uvek mala klasa imovine.” VanEck Digital Transformation ETF (DAPP) od 32 miliona dolara iza BKCH za 63 procenta, nakon čega sledi pad od 63 miliona dolara u Bitvise Cripto Industri Innovators ETF (BITK) od 63 miliona dolara. Prvi Trust SkiBridge Cripto Industri and Digital ETF ETF (CRPT), Viridi Cleaner Energi Cripto-Mining & Semiconductor ETF (RIGZ) i Defiance Digital Revolution ETF (NFTZ) svi su pali za sličan iznos.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter