POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Silvergate drama bi mogla da gurne cenu Bitkoina na 19,500 dolara

Firma za analizu blokova, Santiment, objavila je jutros da je pad cene lidera kripto tržišta, Bitkoina (BTC), verovatno uzrokovan nedavnim kolapsom cena akcija Silvergate-a.

Pad cene Bitcoin-a pre nekoliko dana, verovatno je pripisan padu akcija Silvergate-a, koji je imao težak period da se vrati na stare staze. Sentiment je saopštio je najnovijim uvidom u zajednicu došao do potencijalnog nivoa podrške po pitanju cene Bitcoina. 

U svom najnovijem izveštaju, Insights, Santiment je pomenuo kako je cena BTC-a uspela da prođe iznad 25.000 dolara po prvi put u 8 meseci. Međutim, od tada, cena ove kriptovalute je fluktuirala i pala je na čak 21.000 dolara u nedeljama koje su usledile.

Prema izveštaju, analitičari predviđaju da će cena BTC-a nastaviti da pada u narednim nedeljama, a ciljana cena do koje bi Bitkoin mogao da padne iznosi 19.500 dolara s obzirom na trenutne finansijske i makroekonomske uslove.

Insights je dodao da je cena BTC-a doživela nagli pad sa 23.435 dolara na 22.259 dolara 3. marta, u roku od sat vremena, pošto je cena akcija preferiranog bankarskog partnera za kriptovalute, Silvergate Bank, pala za 60% zbog zabrinutosti u vezi sa održivošću kompanije u narednom periodu. 

Kao rezultat toga, kripto kompanije su prekinule svoju saradnju sa ovom bankom. S obzirom na trenutni pritisak koji Silvergate Banka prima sa tržišta, i trenutni položaj na tržištu kriptovaluta, trgovci i investitori bi možda želeli da se pripreme za strmoglavi pad cene BTC-a u narednim nedeljama.

U izveštaju se takođe navodi da analitičari upozoravaju da bi cena BTC-a mogla pasti na nivo od 19.500 dolara ako cena lidera na tržištu kriptovaluta ne ostane iznad raspona od 22,300 dolara.

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter