POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Suosnivač Ethereum-a, Vitalik Buterin, premešta veliku količinu ETH na Coinbase

Profil za analizu blockchaina na X aplikaciji @OnchainDataNerd je izvestio da je primetio da je suosnivač Ethereum-a poslao još jedan deo ETH najvećoj kripto berzi u SAD – Coinbase.

Buterin i dalje polaže ETH na Coinbase Ovo nije prva prodaja ETH koju je Buterin izvršio ove godine. On je slao ETH ne samo na Coinbase, već i na Bitstamp platforme. Ranije, kako je izvestio U.Today, preneo je značajan deo svog kripta na Coinbase krajem septembra ove godine. Buterin je prodavao ETH u manjim delovima – 400 ETH na Coinbase u septembru – a sada je prebacio 100 ETH. Prema pomenutom izvoru, Vitalik je prodao 100 ETH za 181.000 dolara po ceni od 1.810 dolara po koinu.

U avgustu ove godine, Buterin je položio oko 600 ETH (vrednih otprilike 1 milion dolara) na Coinbase. 7. oktobra preneo je 1.000 ETH na Bitstamp platformu i prodao ih za otprilike 1.64 miliona dolara. Ukupno je Buterinov novčanik preneo 4.400 ETH na tu centralizovanu kripto berzu u septembru i oktobru, prema podacima koje je podelio “Smart Money” tracker @lookonchain. Ova količina ETH-a ekvivalentna je otprilike 7.23 miliona dolara.

Nula uticaja na cenu Ethereuma Transakcija ETH-a danas izvršena na Coinbaseu od strane Buterina i verovatna prodaja koja je usledila nisu imale vidljiv uticaj na cenu drugog najvećeg kriptovalute, Ethereuma. Od 24. oktobra, nakon što je doživeo rast od 12,87% u roku od 48 sati, kada je ETH skočio na 1.848 dolara, Ethereum je ukupno izgubio 2,3%, i dalje trgujući iznad…

Krajem oktobra, pomenuti izvor je izvestio da su neki novi novčanici napravili značajnu kupovinu ETH na berzama tako što su povukli 47.760 ETH u vrednosti od 82.97 miliona dolara u svoje hladne novčanike.

Predviđanje od 8.000 dolara za Ethereum Kako je nedavno izvestio U.Today, globalni bankarski gigant Standard Chartered je izjavio da očekuju da će cena Ethereuma dostići 8.000 dolara u naredne dve godine. Osnova za ovu hrabru prognozu bila je vodeća uloga Ethereum blockchaina u svetu pametnih ugovora, igara, DeFi i tokenizacije tradicionalnih sredstava.

Takođe, nedavno su se neki veliki menadžeri fondova prijavili kod regulatornog tela SAD-a, SEC-a, kako bi dobili dozvolu za lansiranje Ethereum spot ETF-ova. Mnogi učesnici na tržištu očekuju da će, ukoliko budu odobreni, cena ETH-a značajno porasti. Do sada, SEC ima oko dvanaest prijava za Bitcoin spot ETF-ove u razmatranju, ali Mike Novogratz, šef kompanije Galaxy Digital, očekuje da će prvi BTC ETF biti odobren ove godine.

Izvor: U.Today

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter