POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Tesla uklanja Bitcoin, ali zadržava Dogecoin (DOGE) kao opciju za plaćanje

U neočekivanom preokretu događaja, kompanija za električna vozila i čistu energiju, Tesla, uklonila je Bitcoin iz izvornog koda svoje stranice za plaćanja, ali je Dogecoin ostao. Ova nedavna promena izazvala je spekulacije među entuzijastima, s obzirom na prethodno učešće Tesle sa obe kriptovalute.

Ranije su kružile glasine u kripto zajednici da je Tesla dodao i Bitcoin i Dogecoin u izvorni kod svoje stranice za plaćanja. Međutim, kasnije je potvrđeno da su ove dve kriptovalute prisutne u izvornom kodu još od januara 2023. godine. Uprkos ranijem prekidu prihvatanja Bitcoina, Tesla očigledno nije uklonila odgovarajući kod.

Najnovija odluka o brisanju Bitcoina iz izvornog koda dolazi u trenutku kada se najveća kriptovaluta suočava sa regulatornim nadzorom širom sveta i zabrinutošću zbog potrošnje energije za rudarenje. Međutim, Tesla još uvek nije izdala zvanično saopštenje, što ostavlja prostor za spekulacije o razlozima ovog poteza.

Nasuprot tome, zadržavanje Dogecoina u izvornom kodu Tesle je posebno interesantno. Dogecoin, koji je nastao kao šaljiva kriptovaluta, stekao je široku popularnost i podržan je od strane raznih poznatih ličnosti, uključujući i CEO-a Tesle, Elona Muska. Musk je često iskazivao podršku Dogecoinu, čak ga nazivajući “Dogefather” tokom svoje gostujuće uloge u emisiji Saturday Night Live.

Trenutna cena Dogecoina iznosi 0,07 dolara i pokazuje obećavajući rast. To može biti rezultat nekoliko faktora, uključujući sve veću prihvaćenost mem-kovanica, upornu podršku Elona Muska i sada, potencijalno, spekulacije o opcijama plaćanja Tesle.

Postojanje Dogecoina u izvornom kodu Tesle može ukazivati na potencijalne planove za integraciju ove kriptovalute kao metode plaćanja u budućnosti. Međutim, važno je napomenuti da bi konačna odluka verovatno zavisila od različitih faktora, uključujući regulatorne razmatranja i dinamiku tržišta.

Izvor: U.Today

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter