POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Top 5 stvari koje treba pratiti na tržištima u narednoj nedelji

Evo šta treba pratiti u narednoj nedelji na tržištima:

Utorak – U fokusu će biti američki podaci o inflaciji, dok tržišta traže naznake o vremenu smanjenja kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi. Ekonomski kalendar takođe uključuje detalje o maloprodaji za januar i nedeljno izveštavanje o početnim zahtevima za naknadu za nezaposlenost.

Sreda – Očekuje se objavljivanje podataka o inflaciji i drugih ekonomskih podataka u Velikoj Britaniji, dok će Japan objaviti preliminarne podatke o bruto domaćem proizvodu (BDP) za četvrti kvartal.

Earnings – Earnings sezona se nastavlja, a investitori će pratiti izveštaje o zaradama kompanija poput Shopify-a, Marriott-a, Kraft Heinz-a, Cisca-a, Wendy’s-a i Trade Desk-a.

Cene nafte – Cene nafte izgledaju da će ostati nestabilne u narednim danima, nakon što su se zabeležile nedeljne dobiti usled pojačanih zabrinutosti oko snabdevanja iz Bliskog Istoka.

Japan GDP – Japan će objaviti preliminarne podatke o bruto domaćem proizvodu (BDP) za četvrti kvartal, pri čemu se očekuje oporavak nakon pada u prethodnom kvartalu. Ovi podaci će biti pažljivo praćeni jer se tržišta pripremaju za moguće promene u politici negativnih kamatnih stopa od strane Banke Japana.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter