POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Twitter odbija da plati svoje račune za Google Cloud

Twitter je odbio da plati svoje račune za Google Cloud pošto njegov ugovor treba da se obnovi ovog meseca, što bi moglo da dovede do urušavanja poverenja ove kompanije, izvestio je Platformer u subotu.

Pre nego što je Elon Musk preuzeo platformu društvenih medija prošle godine, Twitter je potpisao višegodišnji ugovor sa Google-om vezan za borbu protiv neželjene pošte i zaštitu naloga.

Izveštaj Platformera nije dao detalje o tome kako bi sukob između kompanija mogao da ugrozi poverenje i bezbednosne timove Twittera. U informacijama se navodi da Twitter pokušava da ponovo pregovara o ugovoru sa Google-om od marta.

Twitter hostuje neke usluge na svom serveru, a neke na cloud platformama Amazona i Google-a, saopštio je Platformer.

U martu, Amazon je upozorio Twitter da će obustaviti plaćanje reklama zbog neizmirenih računa kompanije Amazon Web Services za usluge računarstva u oblaku, navodi se u Informacijama.

Od Muskove akvizicije, Twitter je dramatično smanjio troškove i otpustio hiljade zaposlenih. Musk je naredio kompaniji da smanji troškove infrastrukture, kao što je potrošnja na usluge u cloud-u, I to za oko milijardu dolara, rekao je izvor Rojtersu u novembru.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter