POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

UniCredit- Prvi kvartal bolji od očekivanog

UniCredit je u sredu povećao svoje finansijske ciljeve za ovu godinu, nakon što je objavio zaradu u prvom kvartalu mnogo veću od očekivane.

Solidni rezultati jedine italijanske banke, za koju regulatori smatraju da je od globalnog sistemskog značaja, najnoviji su dokaz snage za sektor u kojem je niz neuspeha ove godine poljuljao poverenje investitora.

UniCredit je prognozirao profit u 2023. godini iznad 6,5 milijardi evra (7,2 milijarde dolara), poboljšavajući smernice koje je dao ranije ove godine u pogledu opšteg podudaranja sa svojim rezultatom iz 2022. od 5,2 milijarde evra.

Neto profit u prva tri meseca iznosio je 2,06 milijardi evra, što je znatno iznad prosečne prognoze analitičara od 1,3 milijarde evra.

Uz zvanične kamatne stope u zoni evra na 15-godišnjem maksimumu, UniCredit je rekao da očekuje da će 2023. zaraditi više od 12,6 milijardi evra.

Neto prihod od kamata u kvartalu nadmašio je očekivanja analitičara i porastao je za 43,6% na godišnjem nivou na 3,3 milijarde evra, a neto naknade su takođe neočekivano ojačale za 10,7% u odnosu na prethodni kvartal nadmašivši prognoze analitičara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter